Nyförvärven tog AIK till säker seger

”Bra fokus i dag”

Foto: Bildbyrån
Henrik Eriksson jublar efter AIK-mål.
HOCKEY

Missen i premiären är glömd. Hårdsatsande AIK tog en stabil 4–0-seger borta mot Sundsvall och det var nyförvärven som låg bakom triumfen.

– Det var lite halvjobbigt med tanke på den spänningen som fanns i den första matchen. I dag var det mycket bättre skärpa, säger tränaren Roger Melin till TV4 Sport.

AIK fick en drömstart borta mot Sundsvall när Henrik Eriksson, ny från Almtuna kunde göra 1–0 efter bara 1.04 då han var kall i fritt läge. Viktigt med tanke på 1–5-förlusten hemma mot Växjö i den allsvenska premiären.

– Det var skönt att få den starten, säger målskytten Eriksson till TV4 Sport.

Storspelande Heino-Lindberg

Sundsvall var dock långt ifrån ofarliga och tack vare ett par utvisningar fick de rejält tryck mot AIK-målet, men närmare än en stolpträff kom aldrig hemmalaget att spräcka storspelande Christoffer Heino-Lindbergs nolla. Ställningen efter den första perioden var 1–0 till gästerna. Den andra perioden blev mållös, men direkt i början på den tredje kom 2–0 genom Johan Ryno och efter det orkade aldrig Sundsvall resa sig.

AIK kontrollerade matchen och när Henrik Eriksson gjorde 3–0 cirka nio minuter senare var matchen avgjord. Som en perfekt avslutning på AIK-kvällen fastställde stjärnbacken Dick Tärnström slutresultatet.

– Vi hade riktigt bra fokus i dag och stort tålamod, säger tränaren Roger Melin.

”Vi var för mesiga”

Sundsvall vann borta mot Mariestad med 2–1 i premiären. Nu kom första förlusten för tränaren Peter Gradin och det mot hans gamla lag.

– Vi kommer inte upp i någon kvalitet. Vi var lite för mesiga de två första perioderna. Sedan börjar vi proppa lite i sista, men det är så dags då, säger Peter Gradin.