Percy Nilsson njöt i nya arenan

”Scouter från Detroit säger att det är på gränsen till NHL-match”

HOCKEY

Percy Nilsson uppges ha satsat 570 miljoner kronor i Malmö nya arena.

I kväll satt byggmästaren och njöt i sitt livsverk.

– En härlig kväll, fantastiskt, säger han.

Foto: Andreas Hillergren

13 247 åskådare, klädda i vitt, hade bänkat sig i den toppmoderna anläggningen som finansierats av ”Mr Malmö”, byggmästaren Percy Nilsson, 65.

– När det gick bra för Malmö IF på 90-talet så hade vi fullt på isstadion och köer. Folk kunde inte få tag i biljetter. Jag tyckte Malmö behövde något nytt och större. Så jag började rita och fundera 1995. Men det är säkert fyra konstruktioner som hamnat i papperskorgen, har Percy Nilsson berättat tidigare.

I kväll hälsade Percy Nilsson förstås alla välkomna:

– Nu har jag byggt en arena för er, ställ upp för hockeylaget så blir vi kanske bäst i Sverige, som när vi tog SM-guld 1992 och 1994.

”Jag klarar mig”

Percy Nilsson och övriga åskådare fick se sitt favoritlag vinna över Leksand med 2–1.

– Det händer lite mer än det gör i fotboll, det här är en härlig kväll, fantastiskt. Allt går enligt planerna, sa Percy när han intervjuades av TV4 Sport inför den tredje perioden.

– Titta vad mycket folk, det är dom som ska betala de nya spelarna. Det ser bra ut, vinner vi kommer det att fyllas på med skånska och danska människor.

– Det är en tuff match i dag, jag sitter i logen med scouter från Detroit som säger att det är på gränsen till NHL-match.

Percy uppges ha satsat 570 miljoner kronor i sitt livsverk.

– Det vill jag inte diskutera. Men jag är såpass gammal att jag klarar mig.

ARTIKELN HANDLAR OM