Tornberg tvingades be fansen om ursäkt

Tränaren skällde ut lagets skyttekung

HOCKEY

Johan Tornberg kritiserade lagets skyttekung Pär Arlbrandt, 26.

Det kan ha blivit hans fall.

– Förjävligt! Johan är den bästa tränare jag har haft, säger Arlbrandt till sportbladet.se.

Foto: BILDBYRÅN
Pär Arlbrandt.

Det var i måndagens möte med Nybro som Västerås poängkung Pär Arlbrandt gjorde mål – och firade genom att jubla framför motståndarnas bås.

Nybrospelarna gav sig på Arlbrandt och försvarades – av Västerås tränare.

– Jag hade gjort samma sak om jag stått i Nybros bås, och då hade han inte stått upp, sa Johan Tornberg till VLT.

Utspelet ledde till att Tornberg fick hård kritik på många internetforum, flera supportrar krävde hans avgång, och Tornberg bad om ursäkt.

”Inte ovänner”

– Jag förstår dem helt: "Nu ska han bort den där ”Pajalagubben”... Jag sa något dumt och får stå för det i dag. Men till dem som tror att jag och Pär är osams kan jag bara säga att den relation jag har med honom är helt unik. Det är en väldigt speciell spelare och jag backar upp honom till 110 procent. Vi har rett ut allting. Jag hoppas det här blir ett avstamp mot någonting bra, sa Tornberg till VLT i tisdags.

”Inget bråk”

Men på torsdagsförmiddagen, dagen efter 2–1-förlusten mot Almtuna, valde Tornberg att hoppa av tränaruppdraget efter att ha mottagit hot.

Något som Pär Arlbrandt sörjer:

– Det känns förjävligt. Johan är den bästa tränare jag har haft. Vi har aldrig haft något bråk och är inte det minsta ovänner. I övrigt hänvisar jag till vår klubbchef, säger han till sportbladet.se.

Pär Arlbrandt har den här säsongen producerat 33 poäng (11+22) på 17 matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM