Nu bryter Johan Tornberg tystnaden

Talar ut till Sportbladet efter avgången: Jag har inte bestämt om jag ska polisanmäla hoten

Foto: Conny Sillén
Johan Tornberg tog emot Sportbladet ikväll.
HOCKEY

VÄSTERÅS. Beskedet att VIK Hockeys tränare Johan Tornberg hotats bort från sitt jobb har skakat hockey-Sverige. Nu bryter Tornberg tystnaden.

– Nu behöver jag tid att tänka, att umgås med familjen och smälta det som har hänt, säger han.

Tidigare i dag träffade VIK:s ledning det samlade pressuppbådet och svarade på frågor om hotsituationen mot Johan Tornberg under en presskonferens. Såväl den officiella supporterföreningen VIK Hockey support som Gulsvart Ultras (GSU) förkastar behandlingen av Johan Tornberg och säger sig inte veta något om de hot som under en dryg vecka har nått Tornberg i hans hem i Västerås. I morse sade han upp sig med omedelbar verkan i ett möte med VIK:s klubbledning. Dock vill han vara kvar i föreningen i någon roll.

Hot mot familjen

– Jag har inte bestämt om jag ska polisanmäla hoten, ingen aning faktiskt. Vi får se vad som händer, säger Tornberg till Sportbladet.

Inte heller VIK Hockey har beslutat om de som arbetsgivare ska polisanmäla hoten. Redan nu planerar spelare och supportrar att hylla Johan Tornberg under lagets match mot Malmö på fredag.

Enligt lokaltidningen vlt riktades hoten även mot Tornbergs familj.

– För familjen är det absolut rätt beslut, och det är det enda jag tänker på just nu, säger han till VLT.

– Släng gärna skit på mig, gör det. Alla har rätt att ha en åsikt om mig som ledare, men att blanda in min familj är att gå över gränsen. Då är det inte okej, säger Johan Tornberg.

FAKTA

Guldhjälte 1998

Namn: Johan Tornberg. Ålder: 35. Klubbar som spelare: Kiruna–Brynäs–Malmö–Västerås. Tvingades sluta 2001 efter en skada. Klubbar som tränare: Västerås (debuterade som assisterande coach i A-laget 2006). Meriter: Stor guldhjälte för Tre Kronor i VM-finalen 1998, då han gjorde matchen enda mål i en av finalern mot Finland. Andra meriter: Var flera år expert i SVT. Aktuell: hoppar av tränarjobbet i VIK Hockey efter hot.

ARTIKELN HANDLAR OM