”Elitserien är långt bort ...”

Publiksuccé – men stjärnorna sviker: ”För många fel karaktärer”

Percy Nilsson i går. Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

MALMÖ. Redhawks–Växjö i hockeyallsvenskan lockade fantastiska 12 150 åskådare till Malmö arena.

Men det var 300 Växjöfans som hördes mest.

– Elitserien är långt bort, säger Malmös sportchef Peo Larsson efter 1–5-smällen.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Malmö deppar.

Red-hawks spelade tamt och hafsigt. Skapade väldigt få bra målchanser och bjöd på ett par av baklängesmålen. När David Lundbohm gjorde 4–0 till Växjö 7.06 in i tredje perioden reste sig flera tusen åskådare och gick hem och när slutsignalen ljöd var snudd på bara Växjös glada supportrar kvar.

– För mig är det för många fel karaktärer. Det här är en lagidrott där alla måste veta sin roll och arbeta stenhårt utifrån den. Sen ska man ha bra spelare som avgör matcherna. Laget är inte maximalt komponerat så, säger Peo Larsson.

Elitserien ett måste

Vad som än sas om förutsättningarna inför säsongen så vet alla att Elitserien är ett måste med tanke på Percy Nilssons supermoderna evenemangsarena.

Redhawks har så här långt under en svajig säsong bara bevisat att det inte är ett lag som ens är i närheten av elitserieklass.

– Vi har det lag vi har och måste göra det här på sikt. Det finns ingen genväg. Det brukar sägas att det ska ta tre år men det tålamodet finns väl inte i Malmö?

Men just nu finns varken pengar till eller planer på spelarköp.

– Förhoppningsvis får ordföranden loss lite pengar så att vi kan göra någonting runt jul. Om det finns spelare på marknaden. Inget snack om att vi skulle vilja ha två bra spelande backar. Optimalt vore att ha två bra centrar till, säger Peo Larsson.

Sex raka borta

Nu väntar sex raka bortamatcher som kommer att avgöra mycket för Malmö. Som till exempel om tränaren Bobo Simensen får fortsätta att leda laget.

– När det går dåligt är det lätt att hitta en enskild syndabock men i dagsläget har vi inga planer på att göra en förändring, säger Larsson.

Men eftersom han har egen erfarenhet av hur det går till i Percy Nilssons hockeylag lägger han snabbt till:

– Det är livsfarligt att säga att vi aldrig ska göra en förändring. Vi får väl se. Att komma till kvalserien är målsättningen. Där kan allt hända.

FAKTA

PERCY NILSSONS STORSATSNING MALMÖ ARENA

Ägare: Percy Nilsson via sina företag. Byggkostnad: Över en miljard kronor. Publikkapacitet på ishockey: 13 700. Publiksnitt på tre spelade hemmamatcher: 10 661. Publik i år: Totalt kommer en kvarts miljon ha betalt för att se evenemangen från 6 november till nyår. Arrangemang per år: 100–115 publika arrangemang. Ishockeymatcherna blir ingen grund för arenan eftersom spel i Elitserien inte kan garanteras. Det mesta av överskottet från all försäljning under matcherna går till hockeyklubben och genererar därför ingen vinst till ägaren. Öl: Under Växjömatchen såldes all flasköl slut, plus en dryg kubikmeter fatöl som rinner i pipelines från källaren till utskänkningsställena. Percy Nilsson-kommentar i går: ”Vi skulle kunna locka hit 20 000 åskådare varje gång men produkten vi erbjuder måste vara bra”. Hans min sa att han inte tyckte att de 12 000 som höll på Redhawks bjöds på en bra produkt.