”Vi kommer inte att vika ner oss”

Förlust mot Leksand – men veteranen tror på fortsatt toppkänning

FOTO: BILDBYRÅN
HOCKEY

VÄXJÖ. Toppmöte, fullsatt hemmahall och möjlighet att gå upp i serieledning

Då satte Leksand stopp för överrasknings-laget Växjö Lakers.

– Men vi kommer inte att vika ner oss, säger veteranforwarden Peter Ström.

Peter Ström.

Växjö har varit allsvenskans stora överraskning under hösten. Det på förhand tippade mittenlaget låg inför gårdagens seriefinal tvåa i tabellen på samma poäng som Leksand.

”Mer fart i spelet”

Men trots stödet från ett kokande ”Lakerdome” lyckades Växjö inte rubba den allsvenska storfavoriten.

– Leksand hade lite mer att komma med. De hade mer fart i spelet och kändes lite rappare, säger Ström.

Peter Ström, som är en av få spelare med elitserierutin, tror inte förlusten var början på ett ras i tabellen för Växjö.

– Kan vi fortsätta spela så här kommer vi hänga med däruppe, det är jag övertygad om. Titta på lagen runt omkring oss, varför ska de orka mer än vi? säger Ström.

– Nu har inte jag mött alla lag den här säsongen. Men så bra är de nog inte att vi inte ska kunna fortsätta vara med och slåss i toppen.

Växjö var nära att få med sig poäng mot Leksand. Christian Jacobsson kvitterade till 2–2 tolv minuter in i slutperioden.

Men tre minuter senare gjorde Jesper Ollas 3–2, och i spel fem mot tre kunde Leksand punktera matchen.

”Leksand riktigt bra”

Den första hemmautvisningen på Anton Hedman var Växjötränaren Janne Karlsson allt annat än nöjd med.

– Leksand hade kört på vår målvakt under hela matchen. Sedan blir Anton inknuffad och då tar domaren plötsligt en utvisning. Att spela mot Malmö och Leksand är lite som att möta storebror, de får utvisningar med sig som vi andra inte får.

Karlsson passade också på att hylla Leksand.

– Leksand är riktigt bra. De är klasser bättre än Malmö, säger Karlsson.

FAKTA

Fem snackisar i hockeyallsvenskan

Bobo Simensen

Börjar blåsa riktigt snålt kring Malmötränaren nu. Bara två segrar på de sex senaste matcherna är allt annat än godkänt. Blir det ytterligare en förlust mot Sundsvall i morgon kan nog Bobo ha gjort sitt i Skåne.

AIK:s försvarsspel

Bara 34 insläppta mål på 20 matcher imponerar, och då släppte AIK ändå in fem mål i premiären mot Växjö. Målvaktsduon Fredrik Holmgren och Christopher Heino-Lindberg ligger

etta respektive trea när det gäller räddningsprocent.

Oliver Ekman-Larsson

Få se nu... är han 30 år och har spelat tio säsonger i elitserien? Nej, Ekman-Larsson har nyss fyllt 17 år och gör sin första säsong i allsvenskan. Det märks inte. Leksandsbacken uppträder otroligt moget och samtidigt totalt respektlöst ute på isen. ”Victor Hedman light” känns som en lämplig beskrivning.

Andersson-effekten

Björklövens sportchef Mikael Andersson sparkade sin tränare Joakim Fagervall och tog själv över huvudansvaret. Kanske lite tidigt att börja snacka om att det var ett riktigt beslut, men sex poäng på tre matcher ger i alla fall Andersson lite arbetsro.

Sparkade tränare

Verkar vara tuffare att vara tränare i allsvenskan än i elitserien. I elitserien väntar vi fortfarande på att första tränaren ska få kicken. I allsvenskan har redan Magnus Arvedson och Joakim Fagervall fått gå. Malmös Bobo Simensen kan vara nästa. Dessutom har Västerås Johan Tornberg hoppat av efter att ha utsatts för hot av egna supportrar.