Ny tung förlust – då är Bobo Simensen beredd på sparken: ”Det är en tradition i Malmö”

Foto: BILDBYRÅN
Bobo Simensen – hur ska han få ordning på Malmö?
HOCKEY

Det går trögt för Malmö i hockeyallsvenskan och tränaren Bobo Simensen är starkt ifrågasatt.

– Det finns inget tålamod i Malmö, så jag är beredd på att få sparken vilken dag som helst, säger han.

I onsdags blev det 1–5 mot Växjö och i går mot Björklöven slutade matchen 2–3 – två blytunga förluster för favorittippade Malmö.

Det har redan spekulerats i ett tränarbyte och namn som förre förbundskaptenen Hardy Nilsson har nämnts.

”Vet om villkoren”

– Jag bryr mig inte så mycket om snacket. När säsongen började var jag och Peter (Andersson) ifrågasatta, så jag är van. Det är en tradition i Malmö att sparka tränare och jag vet om villkoren, säger Bobo Simensen.

Han är däremot trött på att spelarna får så mycket skit.

– När vi förlorar sågas alla vid fotknölarna och det är inte rättvist, tycker jag. Man ska komma ihåg att vi minskat spelarbudgeten med mellan 7–10 miljoner kronor den här säsongen. Någonstans måste det ju synas, säger Bobo Simensen.

Och fortsätter:

– I år har vi använt oss av hela nio juniorer och dessutom har Peter (Andersson, assisterande tränare) fått rycka in i en match. Vi har inte bredden och är därför känsliga för skador.

Aldrig fått sparken

Bobo Simensen tror att han får coacha morgon­dagens bortamatch mot Sundsvall.

– Jag är i alla fall med på bussen. Vi drar i kväll från Umeå med destination Sundsvall. På söndag kväll däremot kanske jag får stiga av i Stockholm, säger han med ett skratt.

Bobo Simensen är inte rädd att få sparken.

– Absolut inte. Jag har aldrig fått det tidigare, så det skulle ju vara en ny upplevelse. Allvarligt talat, jag vet inte hur ledningen resonerar, men jag vet att jag har spelarnas stöd och det är det viktigaste.