”Vi i laget mår mest dåligt”

Nu är varje match en ödesmatch för Malmö

Foto: Lasse Allard
Mathias Johansson.
HOCKEY

Malmös miljonsatsning är på väg att sluta i fiasko.

Nu är varje match en ödesmatch.

– Vi har satt oss i den här sitsen och då kan man ju inte fly. Skit samma hur det ser ut, men vi måste börja vinna, säger stjärnan Mathias Johansson, 34, till sportbladet.se.

Malmö Redhawks är i sin kanske största kris någonsin. Men klubben kan inte räkna med mer hjälp från mannen som byggde upp laget.

– Jag har redan lagt 105 miljoner kronor i det laget, det borde väl räcka? sa Percy Nilsson till sportbladet.se nyligen.

Nä, för Malmös spelare och ledare är det bara att kavla upp ärmarna och köra. I kväll väntar Troja på bortais.

”Krånglade till det”

– Vi är i en situation där vi måste börja vinna matcher. Jag hoppas att alla är medvetna om att det krävs ett jäkla arbete för att ta oss ur svackan, säger Mathias Johansson, som värvades från Färjestad inför säsongen.

Malmö inledde annars säsongen lysande med 8–0 mot Oskarshamn och 6–1 mot Borås.

– Vi började serien skapligt, sedan krånglade vi till det i några matcher för att sedan spela vi bra i flera matcher. Men de sju, åtta senaste matcherna har vi tappat alldeles för mycket.

– Vi måste höja lägstanivån och får inte falla igenom som vi har gjort. Hösten har varit mycket upp och ner.

Vad beror det på?

– Jag vill inte skylla på något, men vi har haft några tunga skador som har bidragit till att vi inte haft tillräckligt med folk på träningarna.

– Och december har varit knepigt. Vi har inte kunnat spela hemmamatcher i nya arenan eftersom det har varit andra grejer där. Det blir svårt att hålla uppe matchpulsen.

Hårdsatsande Malmö har höga krav på sig och vissa fans har krävt tränaren Bobo Simensens avgång.

– Jag förstår om det finns ett missnöje eftersom vi inte har presterat bra hockey. När det går knackigt för laget blir det alltid spekulationer hit och dit. Men Bobo har vårt fulla förtroende. Det är vi spelare som borde kunna prestera bättre.

Har ni märkt av fansens missnöje?

– Det är klart man märker av att det visslas och buas när vi inte spelar bra, och det kan jag förstå. Men det är ingen i vårt lag som vill ligga där vi ligger i tabellen. De som mår mest dåligt är vi i laget.

Mathias Johansson och radarpartnern Jonas Höglund har efter Carl Söderberg varit Malmös bästa poängplockare. Johansson har noterats för 21 poäng (4+17) och Höglund 28 poäng (19+9).

– Man lider när inte laget funkar bättre. Man vill så jädra mycket och jag är sån som människa att jag känner ett ansvar. Jag har varit helt okej, men har haft oförmåga att få in puckarna i mål, säger Mathias Johansson.