Ny attack mot Björklövens sportchef

”Han har familj”

HOCKEY

Björklövens sportansvarige Mikael Andersson har utsatts för en ny attack.

En banderoll sattes i natt upp på klubbens kansli där hans avgång krävs.

– Det är jättetråkigt, men vi står bakom Mikael, säger Björklövens verkställande direktör Bedros Sakayan till sportbladet.se.

Foto: Daniel Nilsson
Mikael Andersson.

Det är inte första gången som fansen visar sitt missnöje med Mikael Andersson och det som kallas "Kiruna-maffian". I samband med en match mot Borås i hockeyallsvenskan hängde ett gäng supportrar upp en banderoll med texten: ”Bort med Kiruna-maffian”, vilket enligt Folkbladet var en attack mot Andersson som ursprungligen kommer från just Kiruna. Nu skriver Folkbladet om den banderoll som sattes upp i natt. "Du har gjort ditt, hem till gruvan, Micke" står det.

Ingen förståelse

– Jag pratade med Micke tidigare i dag och frågade hur han mår. Han är ju inte mer än människa. Han har ju familj, säger Bedros Sakayan till sportbladet.se.

Förra gången det hände togs banderollen bort av en person i klubbledningen och fansen motades bort från sina platser. Då bad vd Bedros Sakayan om ursäkt efteråt för att banderollen togs ner. Den här gången har Bedros Sakayan har ingen förståelse för hur protesten framförts.

– Vi har alltid funnits tillgängliga för den som vill framföra kritik. Vi har till exempel haft möten.

Står ni bakom Mikael Andersson?

– Absolut. Vi stöttar honom fullständigt. Det här är jättetråkigt.

Björklöven ligger för tillfället på sjunde plats i allsvenskan vilket är sistaplatsen till play off-platserna. Laget har en poäng till godo på Troja/Ljungby som dock har en match mindre spelad.

– Jag hoppas att det här inte ska påverka laget. Vi kommer in i en viktig period nu och allt fokus måste ligga på det sportsliga, säger Sakayan.