Percys gåva: 103 miljoner

Malmö Redhawks blir bolag – då river Percy jätteskulden

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Här är Percy Nilssons jättegåva till Malmö Redhawks.

Om klubben blir ett bolag lovar byggherren att efterskänka 103 miljoner kronor till krislaget.

Percy Nilsson.

Percy Nilsson har år efter år hållit Malmö Redhawks flytande genom att skjuta till miljontals kronor.

Men när Malmö misslyckades med att ta sig till elitserien förra säsongen sa Percy Nilsson att det var stopp med all ekonomisk hjälp från hans sida. Han har dock gjort ett undantag och hjälpte klubben i december med att betala spelarlöner.

Enligt Skånska Dagbladet har byggherren investerat 103 miljoner i klubben under alla år. Pengar som Percy Nilsson nu är beredd att efterskänka till klubben.

Orsaken?

Han vill att Malmö blir ett bolag.

– Om och när Malmö Redhawks blir ett bolag kommer jag att avskriva hela den fordran som jag har på klubben, säger Percy Nilsson till Skånska Dagbladet.

På uppåtgående

Nilsson har hela tiden haft det i tanken, att klubben en dag kan bli ett bolag, när han pumpat in pengar i Redhawks.

Källor till Skånska Dagbladet uppger nu att Malmö ser över möjligheten att bolagiseras och förverkliga Percy Nilssons dröm. Något som kan bli möjligt till sommaren.

På det sättet räknar Percy Nilsson med att få tillbaka pengar som han investerat och lånat ut.

Efter att Malmö offentligt berättade om klubbens ekonomiska bekymmer har en första kedja plus nio spelare lämnat laget. Redhawks har dock med ett ungt lag vunnit de tre senaste matcherna.

FAKTA

Malmös tuffa säsong:

28 januari

Malmö Redhawks går ut med att klubben är på ruinens brand och inte har råd att betala ut några löner, och Percy Nilsson vägrar gå in med mer pengar. Ett antal spelare flyr klubben.

29 januari

Efter spelarflykten ser Malmös chanser att nå en kvalserie minimala ut. Inte minst med tanke på att man i princip får ställa upp med ett juniorlag mot Huddinge. Men Malmö vinner med 2–0, efter att flera tongivande spelare väljer att stanna.

31 januari

Sydsvenskan avslöjar att Percy, torts att han svurit på motsatsen, ryckt in och betalat spelarnas jullöner.

2 februari

Tomas Ros skriver en krönika om hur Percy lurat hela Hockeysverige och lyckats göra sig av med allt ”det dyra fläsket som förstört hans förening den här säsongen”.

ARTIKELN HANDLAR OM