Percys present till Babyhawks

Garanterar lyxflyg till viktiga playoff-matcher

Percy Nilsson.
HOCKEY

Nu stöttar Percy Nilsson Malmö Redhawks – igen.

Han ser till att laget får flyga till Leksand i kväll och vid de eventuella kommande bortamatcher.

– Jag garanterar flyg till klubben, säger Nilsson.

Malmös allsvenska succé efter konkurshotet har fått Percy Nilsson att öppna plånboken igen.

I kväll spelar Malmö Redhawks en ödesmatch i Ejendals Arena mot Leksand.

Vinner skåningarna så är laget klart för play off och hoppet om elitserien hösten 2009 lever fortfarande.

Ett otroligt scenario eftersom laget var konkursmässigt i slutet av januari och tappade många nyckelspelare till andra lag eftersom Malmö inte kunde garantera att spelarna skulle få någon lön i februari, mars eller april.

Får flyga

Men samtidigt ändrades inställningen i laget.

Från att ha varit ett förlorande lag började de unga spelarna i Redhawks att vinna.

Nu har laget åtta raka segrar och är hetaste laget i Sverige.

Det har fått storsponsorn, hedersordföranden och mr Malmö, Percy Nilsson att ändra sitt ställningstagande och nu sponsrar han klubben igen.

– Jag har sagt åt klubben att jag garanterar att de kan flyga till jobbiga bortamatcher under resten av säsongen. Jag kanske inte behöver betala något för flygresorna i slutändan, men misslyckas klubben att fixa sponsorer till flygen så hjälper jag till, säger Percy Nilsson.

Värsta faran är över

I eftermiddag åker ett chartrat flygplan från Sturup till Borlänge. Det tar 120 personer och eftersom hela 80 sponsorer vill se matchen på plats blir det ingen resekostnad för Malmö Redhawks eller Percy Nilsson.

– Men jag har lovat att spelarna ska få åka business så de platserna får inte sponsorerna ta, säger Nilsson och skrattar.

I och med succén senaste månaden är faran över för den gamle krisklubben. Klubben har fått fram ett 30-tal externa finansiärer, dock inte Nilsson, som går in med 15 miljoner kronor.

Lönen, som utbetalades i veckan till spelarna, räddades av den statliga lönegarantin. Staten (Länsstyrelsen) betalar alltså Malmö-spelarnas lön. Garantin gäller när arbetsgivaren har försatts i konkurs eller är föremål för företagsrekonstruktion, som i Malmös fall.

FAKTA

PERCYS ALLA GÅVOR

Miljonerna

Om Malmö Redhawks blir ett bolag lovar byggherren Nilsson att efterskänka 103 miljoner kronor, som klubben är skyldiga Nilsson, till krislaget.

Hyresfritt

Under första säsongen i Malmö Arena behöver inte Redhawks betala någon hyra. En present värd ungefär 23 miljoner kronor.

Solresa

Inför slutspurten 2007 sa Percy Nilsson att han bjussade spelarna på semester i Spanien om laget höll sig kvar i elitserien.

Malmö Arena

Percy Nilsson har satsat ungefär tre miljarder kronor på bygget.

Percys Hjulafton

När Percy varit på gott humör, har han gått ned i omklädningsrummet och tagit med sig ett bingolotto-hjul med tårtbitar med valörer som 5 000 kronor och 10 000 kronor. Matchens profil har fått snurra på hjulet och det belopp som pilen hamnade på gav Percy till lagkassan.