Magsjuka i Leksand – två backar saknas i kväll

”Vi vill vinna mot Malmö”

HOCKEY

Magsjukan har inte spritt sig.

Leksand tvingas dock ställa över två man till kvällens match.

Backstjärnorna Jan Houkko och Oliver Ekman-Larsson kommer inte till spel mot Malmö Redhawks som Leksand verkligen vill vinna.

– Malmö är det enda lag vi inte har tagit poäng mot i år, säger assisterande tränaren Tomas Jonsson till sportbladet.se.

Jan Huokko.

Leksand har egentligen ingenting att spela för i kvällens match. Laget är redan klara seriesegrare. Malmö Redhawks har allt att spela för. Laget jagar en play off-plats och fortsatt hopp om spel i elitserien. Situationen känns således igen från tidigare möten. Som förra säsongen när ett redan avsågat Leksand besegrade Malmö i sista matchen vilket betydde att skåningarna missade elitserien. Nu ska Leksand förstöra för Redhawks igen.

– Vi bryr oss inte om det där. Vi tittar bara på oss själva och vi vill vinna matchen. Vi har inte slagit Malmö i år och senast förnedrade de oss här upp med 3–0, säger Tomas Jonsson.

Hur är det med motivationen?

– Det är absolut inget fel på den. Vi vill gå in i kvalserien med en positiv känsla och det är alltid mycket bättre att kliva in i en ny serie med en seger i ryggen.

Förutom motivationen har Malmö något annat som talar för laget. Magsjuka har härjat i laget och fyra man – Janne Huokko, Pelle Prestberg, Oliver Ekman Larsson och Robert Petrovicky – var osäkra till start.

Nu står det klart att Prestberg och Petrovicky kommer till spel.

– Ja, det är Houkko och Ekman-Larsson som inte kan spela. Vi hoppas att det inte har spritt sig, men på värmningen var det inget som tydde på att det var några problem, säger Tomas Jonsson.