Malmö föll på straffar

”Klart att man är besviken”

Foto: Robin Nordlund
Straffmålet som först dömdes bort, men sedan godkändes.
HOCKEY

Mardrömmen i Leksand fortsätter för Malmö Redhawks.

Det blev förlust på straffar och missad play off-plats efter 3–2-förlust.

Ändå hyllades laget av den tillresta Malmö-klacken och applåderas av Percy Nilsson.

– Jag är stolt över killarna, säger tränaren Göran Karlström till TV4 Sport.

Det såg ut som om straffspecialisten Jakob Berglund gjort det för Malmö. Det var han som fick chansen när Malmö hade segerläge i straffläggningen. Han gjorde bort Leksands målvakt Jere Myllyniemi, fick ner honom på isen och hade öppet mål. Då sköt han utanför, gav hemmalaget en möjlighet att komma tillbaka och till slut stod Leksand som segrare sedan Carl Söderberg missat sin straff.

– Vi har i princip en puck inne, men sedan missar han öppet mål. Han lurar bort målvakten helt och hållet, säger Göran Karlström.

Inne eller ej

Malmö-tränaren var precis som de flesta av sina spelare irriterad på domaren Olof Lindqvist efter matchen sedan domaren först dömt bort målet Kevin Doells segermål för att sedan godkänna det. Detta efter att linjedomaren helt riktigt påpekat att pucken var inne.

– På ren svenska så kände det inte så roligt. Jag har ju inte sett det, men han visade att det inte var mål först, säger Karlström till TV4 Sport.

Spelarna omringade Lindqvist efter slutsignalen och Jesper Damgaard slog sönder sin klubba. Sedan spelarna lugnat ned sig så tog de ändå domaren i handen och tackade för matchen. Det var nämligen inte i första hand i straffläggningen som Malmö förlorade sin play off-plats.

Gästerna gjorde en bra match och skapade tillräckligt med lägen för att göra åtminstone tre spelmål, men det här var en kväll då det gick som det brukar när Redhawks åker till Leksand för att spela en avgörande match. Det här var en kväll då Malmö till och med sköt i undersidan av ribban när målet var öppet och det var en kväll då Troja/Ljungby vände ett 0–1-underläge till seger med 6–2 mot Sundsvall. Malmös säsong är över.

– Vi avslutar seriesepelet bra och jag är väldigt stolt över killarna. Det är klart att man är besviken när man inte får vinna, säger Göran Karlström.

Kan fortsätta

Efter matchen hyllades laget av de tillresta supportrarna och av Percy Nilsson för den avslutning på säsongen som laget gjort.

– Jag är nöjd med den här delen som jag har fått vara med om, säger Karlström.

Om han fortsätter att träna laget nästa säsong är inte klart.

– Det vet jag inte. Det får du prata med sportchefen om. Det är han som tillsätter tränarna, säger han.

FAKTA

Så såg straffläggningen ut

Malmö började

Donald Maclean försökte med en backhand mellan benen på Jere Myllyniemi, men den blev dålig.

2–2

Leksands Mårten Gren gjorde en Sudden-dragning och drog över den på backhand, men satte den hårt i ribban.

2–2

Carl Söderberg lyckades med det som Maclean misslyckades med och la pucken iskallt mellan benen på målvakten.

2–3

Pelle Prestberg sköt utanför.

2–3

Jakob Berglund som inte hade gjort ett byte i matchen fick chansen att skjuta Malmö till play off. Dragningen lyckades, men han sköt över det tomma målet.

2–3

Mikael Karlberg fick chansen att kvittera och han tog den med ett enkelt skott.

3–3

Leksand fortsatte. Kevin Doell dribblade och la in pucken. Huvuddomaren dömde bort målet, men linjedomaren såg att pucken är inne och huvuddomaren ändrade sig.

4–3

Carl Söderberg fick åter kliva fram för att den här gången rädda Malmö kvar i matchen. Han försökte en ny dragning utan att lyckas. Malmös säsong var över.

Matchen slutade 3–2