”Om det är jag som är varbölden – peta mig”

Foto: BILDBYRÅN
Johan Tornberg.
HOCKEY

SVT-profilen Johan Tornberg kan snart göra comeback i rutan. Efter ännu en förlust med sitt VIK Hockey ställer tränaren sin plats till förfogande.

– Det är någonting som är sjukt och är det jag som är varbölden är det bara att peta ut mig, säger han.

I går kväll bortabesegrade IK Oskarshamn VIK med 6–5 efter förlängning.

Västerås ligger nu på fjärde plats i hockeyallsvenskan med nio poäng upp till plats tre, som ger direktspel i kvalserien i vår.

Det är en klar missberäkning för VIK.

Efter förlusten såg VIK:s tränare Johan Tornberg rött:

– Det är inte frågan om att fly skeppet, men är det så att jag inte får igång laget så vad fan har jag där att göra? Ingenting. Om jag var besviken efter Nyköping borta på hur vi genomför en match, så vet jag inte hur besviken jag är nu, säger han tilll lokaltidningen VLT.

”Det är något som är sjukt”

VIK låg ett tag under med 2–5 hemma i Rocklunda och då började publiken vandra hemåt. Men en stark uppryckning räddade ändå en poäng.

Fast Johan Tornberg, som innan han hoppade på tränarjobbet i VIK var en uppskattad profil i SVT:s ”Hockeykväll”, var förstås ändå inte nöjd.

– Det är någonting som är sjukt och är det jag som är varbölden är det bara att peta ut mig, säger han til VLT.

FAKTA

Namn: Johan Tornberg. Ålder: 34. Klubbar som spelare: KIruna, Brynäs, Västerås IK, Malmö. Största meriten: avgjorde VM-finalen mot Finland 1998 (1–0-målet i första finalen, den andra slutade 0–0). Aktuell: tränare i Västerås IK.