Rögle blåst – av domaren

Klockrent mål bortdömt: ”Jag fattar inte att han inte såg”

1 av 4
4 Beviset. Pucken är i mål innan Ed Belfour och Rögles Mikael Gath kolliderar.
HOCKEY

Rögle gjorde 1–1 och var på väg mot en fin skalp i Leksand.

Enda problemet: domaren missade målet.

– Det var nog bara domaren som inte såg att det var mål, säger forwarden Mikael Gath.

Matchen var jämn. Leksand dominerade i början och gjorde 1–0 efter knappt tio minuter men sedan kom tabelltrean Rögle in i matchen och visade att laget är värt en plats i kvalserien.

I andra perioden inträffade matchens mest omtalade situation. Rögles Andreé Persson sköt, Ed Belfour lämnade retur och Leksands-backen Libor Prochazka stötte in pucken i egen kasse med högernäven.

”Fick inget gehör”

Solklart mål för alla utom domaren Björn Larsson.

– Jag fattar inte att han inte såg vad som hände. Vi försökte påpeka det faktum att det var en hemmaspelare som tryckte in pucken, men fick inget gehör, säger Mikael Gath.

När Sportbladet pratar med Björn Larsson har han inte hunnit se tv-bilderna.

– Men jag är den förste att beklaga om jag gjort ett fel. Det går så otroligt fort och jag var helt övertygad om att Belfour var satt ur spel innan pucken gick in, säger han.

– Tyvärr har vi ju inga målkameror i allsvenskan. Men all heder åt Rögle. Vi hade en saklig diskussion efteråt och alla var införstådda att misstag kan ske.

Rögle jagade vidare efter det felaktiga domslutet men Leksands målvakt Ed Belfour gjorde en handfull avgörande räddningar.

ARTIKELN HANDLAR OM