Bajens bluff

Presenterade nyförvärv – som vägrar spela med klubben

Foto: PERNILLA WAHLMAN, STEFAN JERREVÅNG
Johan Tellström och Jonas Soling.
HOCKEY

Johan Tellström och Jonas Soling skulle rädda Hammarby kvar i allsvenskan.

Men värvningarna av de tidigare elitseriespelarna var en bluff.

– Inte en chans att jag kommer spela, säger Soling.

Hammarby hockey ligger ohjälpligt sist i allsvenskan och är redan klart för kvalserien. Dessutom har klubben varit nära konkurs vid ett flertal tillfällen.

Men i torsdags – bara timmarna före deadline för övergångar – uppgav klubben att Jonas Soling, 29, och Johan Tellström, 39, skulle förstärka laget i kvalserien.

Något som inte stämmer.

– De (Hammarby) frågade­ och frågade. Till slut gick jag med på att de registrerade­ mig, men sa att chansen var minimal att jag skulle spela, säger Soling.

Därför blev han förvånad när han dagen efter presenterades som nyförvärv.

– Ja, det var en överraskning att de gick ut så hårt.

Noll procent

Och nu har Soling definitivt bestämt sig.

– Var det en procents chans tidigare är det noll nu. Jag kommer inte att spela för Hammarby.

Soling var landslagsspelare så sent som för två och ett halvt år sedan. Nu har den förre Brynäs- och Linköpingsspelaren inte varit på is sedan han gjorde några träningar med Vallentuna hösten 2006. Även Johan Tellström, som spelat elitseriehockey med Modo, Brynäs och Luleå, är ytterst tveksam till spel med Hammarby.

Tellström har nyligen öppnat en egen sportbutik hemma i Lycksele som tar mycket tid.

– Just nu är det väl mer som talar emot än vad som talar för. Jag har bara registrerat mig för Hammarby, men vi har inte ens börjat förhandla om något kontrakt.

Positiv dialog

Hammarbys ordförande Jim Sharp känner inte till att de tilltänkta nyförvärven nobbar spel i kvalserien.

Du känner inte att ni gick ut och lovade för mycket?

– Nej, egentligen inte. Vi hade haft en positiv dialog med dem.

FAKTA

Delar av Hammarbys pressmeddelande

Hammarby spetsar laget

Klubbledningen inom Hammarby Hockey har arbetat hårt de senaste veckorna för att förstärka laget och disponera våra krafter inför den tuffa kvalserie som väntar senare i vår. På forwardssidan kan vi presentera två rutinerade spelare som båda har visat sig vara naturliga målskyttar. Johan Tellström, som fyller 39 år om en månad, är still going strong. Ifjol gjorde han 36 poäng på 37 matcher för norska Comet. Tidigare har han spelat för Luleå, MoDo och Brynäs i elitserien samt för Boden i allsvenskan.

Registrerad för Hammarby är även den 29-årige forwarden Jonas Soling. Han är en vass högerskytt med omfattande elitserierutin från Brynäs och Linköping, men kommer närmast från Vallentuna. Vårt fokus ligger nu på att bygga laget inför den kommande kvalserien. Med dessa förstärkningar ser vi framtiden an med tillförsikt.

Södermalm den 31 januari 2008