”Vi hade läget under kontroll”

Kenny Jönssons fjärde match på fem dagar slutade med succé

Foto: Andreas Hillergren
Christoffer Löfberg jublar efter 1–0-målet.
HOCKEY

Fjärde matchen på fem dagar.

Men lagkaptenen Kenny Jönsson stod pall och lotsade sitt Rögle till seger i den viktiga streckmatchen mot Björklöven.

– Vi hade läget under kontroll, säger Jönsson efter 4–0-segern.

Rögles världsback Kenny Jönsson laddade upp inför kvällens sexpoängsmatch hemma mot Björklöven med storspel i Tre Kronor i LG Hockey Games.

Söndagens avslutningsmatch, förlust med 2–1 mot Finland, var Kennys tredje landskamp på fyra dagar. Matchen mot Björklöven i kväll blev hans fjärde på fem dagar.

”Bara att köra”

– Det är bara att köra. Sedan får vi ha en diskussion och tycker jag inte själv att jag är trött är det bara att köra, sa Kenny Jönsson till SVT strax före matchen.

Det gick alldeles utmärkt. Rögle vann vann skottstatistiken med förkrossande 30–12, matchen med 4–0 och kopplade greppet om att nå kvalserien.

”Lättare med sex poäng än noll”

Nu skiljer sex poäng mellan lagen. Christofer Löfberg inledde och avslutade målskyttet och däremellan svarade Richard Demén-Willaume för två matchavgörande mål på tre minuter i slutakten. 2–0-målet snirklade han in efter en vacker solorajd och 3–0-målet fick han till skänks av olycklige Björklövenbacken Niklas Strandberg.

– Det var jätteviktigt. Vi visste att det var en väldigt bra play off-match för oss och det är alltid lättare att sex poäng än noll poäng upp, säger Jönsson till SVT efter matchen.

Leksand vann i kväll med 4–2 borta mot bottenlaget Huddinge och är klart för kvalserien.