Rögle till kvalserien

HOCKEY

Först sänkte han Malmö i Skånederbyt.

I kväll sköt Jakob Johansson Rögle till kvalserien.

Med två och en halv minut kvar satte han avgörande 3–2 mot Huddinge.

Foto: Bildbyrån

Johansson blev stor hjälte när han, med bara 19 sekunder kvar av sudden death, avgjorde mot Malmö förra veckan. Kenny Jönsson snirklade runt i Malmözonen och spelade till Johansson vars skott tog en konstig båge och fladdrade in i mål.

I kväll var det dags igen för Johansson att spela hjälte. Med bara två och en halv minut kvar sköt Johansson förlösande 3–2 på en retur.

”Jämna och starka”

Rögle blev därmed klart för kvalet till elitserien när två omgångar återstår av ishockeyallsvenskan, och gör sällskap med tidigare klara Leksand och Malmö.

I fjol floppade Rögle i kvalserien och vann bara en av tio matcher. Men nu andas klubben optimism:

– Frånsett en liten svacka har vi varit jämna och starka. Spelet och resultaten har varit tillfredsställande och förväntningarna på en lyckad kvalserie är större därför att vi är ett lag med betoningen på lag. I fjol var vi beroende av att några spelare skulle fixa allt, säger Rögles sportchef Roger Hansson till TT.

En ombyggnad av Ängelholms ishall väntar. Med den nya hallen hoppas Kenny Jönsson och hela Rögle på att få återvända till elitserien där laget höll till fyra säsonger i början av 1990-talet.

Björklöven slog värste konkurrenten Västerås, och ser ut att bli fjärde lag från allsvenskan i kvalserien genom att ta sig dit via play off.