Tränarna: Leksand till kvalserien

Foto: BILDBYRÅN
De allsvenska tränarna på upptaktsträffen.
HOCKEY

Jämnare än någonsin. Det var den allmänna uppfattningen på upptaktsträffen inför allsvenskan i ishockey.

Men alla trodde på Leksand som topplag. Som vanligt.

– Jag tycker det är bra att de andra tror på oss, sade Leksands kapten Pelle Prestberg.

Allsvenskan i ishockey har bantats från 16 till 14 lag inför kommande säsong. Lagen möts fyra gånger vilket innebär att det ändå blir sju matcher mer för varje lag.

Strömberg tippade inte

Samtliga tränare talade sig varma för att det kommer att bli jämnare än tidigare säsonger i tabellen, att målvakterna kommer att avgöra mycket, och att Leksand blir ett topplag. Ingen ville egentligen sticka ut hakan. De traditionella tipsen om vilka lag som tar de tre kvalserieplatserna lämnades i skriftlig form, Leksands tränare Leif Strömberg tippade inte. Alla övriga hade Leksand som ett av de tre lagen. Även AIK, Malmö, Växjö nämndes som klara kvalserieaspiranter.

– Visst har de andra lagen respekt för oss och det ska de ha med tanke på vilka spelare vi fått in i truppen. Samtidigt har vi tappat några tongivande spelare, sade Leksands lagkapten Pelle Prestberg.

"Tror på jämnare serie"

– Om vi är bättre eller sämre än förra året kan jag inte svara på men vi har ett tyngre lag denna säsong och vi har lite andra rollspelare. Jag tror också att det blir en jämnare serie och det är positivt, vinna med tvåsiffrigt som vi gjorde några matcher förra säsongen är aldrig bra.

Allsvenskan startar den 16 september.

TT