Ödmjuka Babyhawks siktar högt

”Lite av en omstart”

Foto: BILDBYRÅN
Victor Öhman, längst till höger, är en av flera unga spelare som ska lyfta Malmö den här säsongen.
HOCKEY

I slutet av förra säsongen tog unga Malmö Redhawks, Babyhawks, alla med storm.

– Vi har kvar stämningen från slutet av förra säsongen, säger backen Victor Öhman, 17, en av de spelare som gjorde succé förra säsongen.

Programförklaringen för Malmö är nu omstart, en billigare och mer ödmjuk omstart. Malmö Redhawks skapade mängder av rubriker under förra säsongen. De flesta var negativa. Ekonomin var körd i botten, konkursen var nära. Sportsligt var det också mörker, fram till dess att många välbetalda stjärnor försvann och ersattes av unga egna produkter. Malmö lyfte och var nära en play off-plats.

– Det var riktigt kul, vi såg det som vår stora chans. Det var bara att gå in och köra, säger Victor Öhman som förra säsongen fick ett genombrott i seniorhockeyn.

En omstart

Alla unga spelare finns inte kvar i föreningen, Jacob Berglund och Hampus Gustafsson, har stuckit över Atlanten. Även Hedman hade anbud, men valde att stanna i Malmö.

Malmös tränare Göran Karlström höll en mycket låg profil på upptaktsträffen. Han underströk att målet var att bli bättre än förra säsongen. Sportchefen Peo Larsson skrattade lite åt Karlströms strama linje men ville heller inte sticka ut hakan.

– Det är lite av en omstart för oss som förening. Vi måste lära oss att leva utan Percy Nilssons pengar. Spelarbudgeten är nu ungefär hälften så stor som när jag kom till Malmö, sade Larsson.

– Vi bygger för framtiden, och vill inte vara för kaxiga. Malmö har varit kaxiga tidigare och värvat spektakulärt men det har hackat lite. Man får inte ha för många stjärnor i ett lag, fortsatte han.

Värvat veteraner

Trots att det var ungdomarna som stod för det positiva förra säsongen har Malmö plockat in några äldre spelare som Kim Staal och Morten Green. Värvningar Larsson är mycket nöjd med.

– De ville verkligen spela för oss och kostade inte så mycket pengar som de gjort tidigare. Man måste ha en bra mix i laget och vi är på väg dit. Det är skillnad för de unga killarna att spela nio matcher som förra säsongen mot 52 matcher som säsongen är nu. Det brukar ta tre säsonger för mig att bygga ett lag och till nästa säsong hoppas jag kunna vara klar, sade Larsson.

TT