Malmö-stjärnans superlön avslöjad – av Örebrobas

Jani Hurme uppges tjäna 304 000 kr/mån

HOCKEY

Örebros sportchef Mikael Fahlander avslöjar i sin blogg Malmömålvakten Jani Hurmes lön – 304 000 kronor i månaden.

Nu anklagar Malmö Örebros tränare Peter Andersson – tidigare sportchef i Malmö – för att ha läckt ut konfidentiell information.

– Peter Andersson är ute och cyklar, säger Malmös ordförande Christian Rasmusson.

Foto: BILDBYRÅN
Hurme.

Det är i sin blogg på hockeysverige.se som Mikael Fahlander, sportsligt ansvarig i Örebro, skriver:

"Babyhawks" vill gärna få folk att tro att de har låga löner och ska vara underdogs med sitt "unga" lag. Synd för dem att ingen går på det. Jani Hurme t.ex. har 304.000 kr – i månaden. Lägg sociala avgifter på det så är det mer än vissa Allsvenska lag i total budget...”

”Har ett ansvar”

Hur kan då Mikael Fahlander veta detta? Malmös ordförande Christian Rasmusson antyder att informationen kommer från Peter Andersson.

– Det är en alldeles för exakt siffra för att vara tagen ur luften, så jag inbillar mig att de uppgifterna kommer från Peter Andersson som var den som skrev kontraktet med Hurme en gång i tiden. Man kan ju undra vad Peter Andersson sysslar med, men uppenbarligen har han inte förstått att hålla de uppgifterna för sig själv, vilket han har ett ansvar att göra, säger Rasmusson till Sportbladet.

– Hurme har ett treårskontrakt som är underskrivet av Peter Andersson. Det är han som har hoppat i tunnan. Hurme har ett väldigt bra avtal, men vi valde ju en gång i tiden att ingå i det avtalet och det står vi fast vid.

”Skulle aldrig lämna ut”

Mikael Fahlander säger till Sportbladet att han hittat Hurmes löneuppgifter på internet:

– Den siffran har funnits ute på nätet tidigare. För det första skulle Peter Andersson aldrig lämna ut sån information och för det andra skulle jag aldrig fråga om en sån sak.

NHL-meriterade Jani Hurme, 34 – som missade fjolåret på grund av en ryggskada – vaktar Malmös kasse i premiären mot AIK i kväll.

– Jag vill inte kommentera löner, men vi gjorde en deal med Hurme i går för den här säsongen ut, säger Malmös sportchef Peo Larsson.

I sin blogg skriver även Mikael Fahlander:

”Nu ska Malmö försöka förhandla ner Hurmes lön. Låter ju jättebra, då kanske de kan betala de sex månadslöner som de är skyldiga Peter Andersson, innan det hamnar i Tingsrätten och smutsar ner deras varumärke ännu mer”.

”Avgörs i rätten”

Christian Rasmusson:

– Peter Andersson valde att avsluta sin anställning i Malmö Redhawks i förtid då han ställde sig och coachade i Örebros bås. Men hans anställningsavtal löpte under alla händelser ut den 30 april 2009, så att det skulle handla om sex månader är taget ur luften, det är bara dumheter.

– Om Peter hade stannat kvar i Malmö hade han haft lön fram till den 30 april, men han valde att träna Örebro i stället, samma dag som han var kallad till ett möte med Malmö. Det är ju ett flagrant brott mot sitt arbetsgivaravtal att coacha ett annat lag.

Mikael Fahlander:

– Vi har haft jurister som tittat på Peter Anderssons avtal. Peter hade blivit entligad från sitt uppdrag i Malmö och det stod inget i hans avtal att han inte kunde arbeta ideellt i en annan förening. Han hade ingen lön från oss under den tiden utan ville hjälpa sin moderklubb. De har inte så bra koll i Malmö och det är beklagligt för det ser ut som att det kommer att avgöras i rätten. Vi får se vem som vinner.