Nyförvärven frälste AIK i premiären

Tvillingarna Ahlström lekte hockey mot Redhawks

HOCKEY

Tre mål – och en assistpoäng. AIK:s nyförvärv, tvillingarna Victor och Oscar Ahlström, lekte hockey i den allsvenska premiären mot Malmö. AIK satte segermålet i förlängning.

– Förväntningarna är höga, men hela laget har stor press, säger Oscar Ahlström efter 4–3-segern till TT.

Foto: Scanpix

Bara drygt 2500 åskådare hade letat sig till Hovet för allsvensk hockeypremiär mellan AIK och Malmö Redhawks. De som kom fick se en tugg och aggressiv match – och dramatik. Jonas Westerling avgjorde med sitt 4–3-mål i förlängningen.

Tvillingarna Ahlström gjorde allt rätt

Men det var nyförvärvens kväll för AIK. Tvillingarna Victor och Oscar Ahlström, som kom från Huddinge, gjorde fyra poäng ihop. Victor två mål, och Oscar ett mål och en assist. AIK tog ledningen med 1–0 och kanske trodde Gnaget att de tre poängen skulle rulla in lite väl enkelt.

AIK: Vi har chansen på elitserien

För efter målet tog det ett tag innan AIK kom upp i normal koncentration och aggressivitet. Fredrik Eriksson, Robin Alvarez och Carl Söderberg stod för Malmös mål. AIK:s spelare hymlar efter premiärvinsten med att målet för året är elitserien.

– Visst har vi chansen, men vi måste jobba hårt hela säsongen. Vi har inte det laget som Leksand som kan gå in och glänsa, säger Oscar Ahlström.

ARTIKELN HANDLAR OM