Åtalas för snatteri och våldsamt motstånd

Samma dag som seriepremiären

HOCKEY

I tisdags var det nedsläpp i hockeyallsvenskan. Samma dag väcktes åtal mot allsvensk spelare för ha stulit vin och slagits med en säkerhetsvakt.

– Det var en dum grej och jag var onykter, säger spelaren.

Spelaren det handlar om är välmeriterad i allsvenska sammanhang och har gjort över 100 matcher i serien. Han beskrivs ofta som en mångsidig spelare med stark fysik. Han spelade i seriepremiären för sitt lag, trots att han samma dag som serien startade satt i tingsrätten i Eskilstuna, åtalad för snatteri och våldsamt motstånd. Spelaren misstänks för snatteri och våldsamt motstånd sedan han stulit en flaska vin på krogen Harrys i Eskilstuna – och därefter ha hamnat i bråk med en säkerhetsvakt.

”Inga kommentarer”

– Det var en dum grej och jag var onykter, säger spelaren när Sportbladet når honom på telefon.

Enligt tidningen Folket inträffade händelsen i helgen för knappt två veckor sedan. Men det stämmer inte alls, enligt den åtalade mannen.

– Det är ett faktafel som har kommit ut. Det hände för ett över ett år sedan och jag har lagt det bakom mig nu. I övrigt har jag inga kommentarer.

Stal en flaska vin

I polisanmälan har spelaren sagt att han hade druckit vin sedan klockan 17, uppger Folket. Spelaren ska ha i ett obevakat ögonblick sträckt sig över bardisken för att ta en flaska vin som han sedan stoppat innanför jackan. Tilltaget uppmärksammades av bartendern, som påkallat vakternas uppmärksamhet. När vakterna försökt avvisa spelaren ska ett stort bråk ha uppstått, som slutat med en brottningsmatch där både hockeyspelaren och en av vakterna åkt i marken. När spelaren till sist fick handklovar på dig ska han ha lugnat ner sig.

– Då blev han helt lugn och bad om ursäkt. Det var som natt och dag, säger en av vakterna i polisför enligt Folket.