Ros: ”Allsvenskan är hetare än elitserien”

Sportbladets hockeyexpert Tomas Ros efter publik-
fester i Leksand och Malmö

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Efter kvällens publikfester i Leksand och Malmö, där över 6 600 åskådare såg sina lag spela, är debatten återigen i gång: är allsvenskan hetare än elitserien?

”Jag och 6636 personer. En smått otrolig siffra när Leksand möter Växjö, inte den hetaste drabbningen i allsvenskan” skriver Tomas Ros i sin blogg.

I kväll körde Leksand över Växjö med 4–0 i hockeyallsvenskan. 6 636 åskådare hade samlats i Ejendals Arena en fredagkväll. Samtidigt, i en helt annan del av Sverige, vann Mora något överraskande med 5–3 mot Malmö i Malmö Arena. 6 639 på plats på läktarna.

– Det var bra läropengar för oss, det är inte alla som har spelat inför så här mycket folk, säger Mora-tränaren Harald Lückner i Viasat.

Även Nobelhallen och ABB Arena fulla av folk

Publikfesterna gör att förra säsongens frågeställning, ”är allsvenskan hetare än elitserien”, återigen får liv. Sportbladets hockeyexpert Tomas Ros hävdar att så är fallet i sin blogg. Så här säger Viasats hockeykommentator Johan Tornberg:

– I och för sig har inte elitserien startat än. Men jag tycker att allsvenskan har höjt sig kvalitetsmässigt i år. Sedan har det kommit många heta och intressanta spelare och ledare till serien, det är bra för varumärket, säger Tornberg till Sportbladet.

”Leksand har rivalitet överallt i Sverige”

Han säger att Malmö förmodligen måste gå bra i tabellen för att publiken ska fortsätta att strömma till arenan.

– Malmö, AIK, Leksand och Mora, det finns flera sköna publiklag. Sedan satsar många lag i allsvenskan på elitserien. Det skapar också en bra haussning.

I onsdags hade allsvenskan premiär. 4 169 såg hatderbyt i Nobelhallen mellan Bofors och Örebro. Och 5 252 såg traditionella tungviktsmötet mellan VIK Hockey och Leksand i ABB Arena.

Nordström nätade för LIF

I kvällens match i Ejendals Arena var hemmalaget klart starkast. Matchen punkterades när nyförvärvet Peter Nordström satte 3–0 när det inte ens hann gå två minuter av den andra perioden. Martin Janolhs spikade slutresultatet till 4–0 med sitt mål i sista perioden.

Även styrkebesked från Malmöpubliken

Tre fler personer såg mötet mellan Malmö och Mora i Malmö Arena.

Alltså: 6 639. Mora svarade för en liten skräll när man tog hem de tre poängen efter en 5–3-seger. Men dramatiken var det stor klass på. Mora gick fram till en 4–0-ledning, innan Malmö vaknade och kämpade sig upp till 4–3. Sista målet satte Mora i öppen kasse.

ARTIKELN HANDLAR OM