Leksand vägrar flytta match

LIF: Vi måste ta hänsyn till publik och sponsorer

HOCKEY

Sundsvall Hockey är hårt drabbat av influensan: halva laget ligger under täcket.

Trots det vägrar Leksand att flytta morgondagens match – till Sundsvallsfansens stora ilska.

– Vi har vår publik och sponsorer att ta hänsyn till, säger Patrik Kjellberg i Leksands sportkommitté till st.nu.

Problemet började under förra veckan då några spelare insjuknade, till den gångna helgens match mot Almtuna var sex spelare utslagna.

– I dag är det bara en back, åtta forwards och två målvakter som är klara för spel. I morgon kan läget vara än värre, suckar Sundsvalls klubbchef Magnus Holmvall.

Hoppas på Modo, Timrå – och Kovland

I den senaste matchen lyckades Sundsvall låna in spelare från division I-laget Kovland och plocka upp någon spelare från juniorlaget.

– Det är bara att fortsätta att ragga spelare. Jag hoppas att Kovland, Timrå och eventuellt Modo som vi tidigare har samarbetet med, har några spelare tillgängliga, säger Sundsvalls klubbchef.

Sundsvall Hockey vände sig till hockeyförbundet för att få onsdagens match mot Leksand flyttad, men förbundet hänvisade till reglerna där det krävs att båda klubbarna måste vara överens för att en match ska flyttas till en annan speldag.

"Har viss förståelse för Leksand...”

– Jag har viss förståelse för att Leksand avböjt att byta speldag eftersom de har sålt flera tusen biljetter i förköp till matchen. Jag hade önskat att förbundet hade kunnat fatta ett beslut i ett sånt här ärende och inte bara bolla över det till de inblandade klubbarna, säger Magnus Holmvall.

Efter helgens match mot Almtuna har ytterligare fem spelare insjuknat. Vill det sig riktigt illa kan ännu fler spelare ha drabbats av influensan till på onsdag och då finns risk för att Sundsvall tvingas lämna walk over.

”Frågan kom så sent som i måndags”

– Vi får se på onsdag förmiddag om vi har lyckats skrapa ihop ett lag som kan åka till Leksand.

Det är många Sundsvallssupporters som är besvikna på Leksands IF som inte gick Sundsvall till mötes och flyttade matchen till ett annat datum. På debattutrymmet på lokaltidningarnas webbsidor sägs bland annat att Leksand borde skämmas som lät laget bli vaccinerat mot svininfluensan och på så sätt gick före alla riskgrupper.

Så här säger Patrik Kjellberg i Leksands sportkommitté:

– Det finns en massa parametrar i det här, men Hockeyligans riktlinjer är att matchen ska spelas oavsett sjukdomar och skador. Och vi har vår publik och sponsorer att ta hänsyn till. Sen kom frågan så sent som i måndags.

Symptomen på de drabbade Sundsvallsspelarna gör att det kan vara svininfluensan som de drabbats av, men inga prover har tagits på de sjuka spelarna som bekräftar detta.