Pär Djoos till attack mot förbundet

”Om Färjestad drabbats som vi så tror inte jag att de hade tvingats spela”

HOCKEY

Svininfluensan slår hårt mot Sundsvall hockey.

På tisdagens träning fick tränaren Pär Djoos ställa klubbens marknadsansvarige, Roger Magnusson, i målet.

– Jag hoppas jag står långt ner på prioteringslistan, säger Magnusson, som var med på matchvärnningen senast mot Almtuna, till Dagbladet.

I kväll väntar match mot topplaget Leksand och hela 14 spelare saknas i Sundsvall.

Sundsvall hockey är knäckta av sjukdom och har bara en lång sjuklista med spelare som är sjuka, skadade och på landslagsuppdrag. Hela 14 spelare saknas inför kvällens match mot Leksand i Ejendals Arena. En match som Leksand vägrar att flytta.

Ska spelas på utsatt datum

– Det finns ett beslut från Hockeyförbundet att matcherna ska spelas på utsatt datum. Dessutom kom förfrågan från Sundsvall först i måndags, i senaste laget för oss, som måste tänka på vår publik och den konferens som är inplanerad i arenan i samband med Sundsvalls-matchen, säger Patric Kjellberg i Leksands sportkommitté till Dalarnas tidningar.

Sundsvall fick skrapa ihop ett lag till matchen mot Almtuna i lördags och inför kvällens matchen mot Leksand är läget än värre, med halva spelartruppen sjuka med symptom som liknar svininfluensa.

Leksand i hetluften – igen

Leksand vaccinerade sina spelare mot svininfluensan i förra veckan, något som skapade stora rubriker i media, men i Sundsvall har en sådan vaccinering inte skett. Något som retar upp Sundsvalls supportrar då Leksand vägrat flytta hemmamatchen.

Sundsvalls tränare Pär Djoos är dock mycket kritisk till förbundets brist på agerande och inte kritisk mot Leksands beslut.

– De borde se från fall till fall. I lördags tyckte inte jag att det var något snack om att matchen borde ha ställts in, säger Djoos till Sundsvalls tidning.

– Men det är väl skillnad på folk och folk. Vi är en liten förening och de ett stort förbund. Men om till exempel Färjestad drabbats som vi så tror inte jag att de hade tvingats spela.

Djoos attackerar förbundet

Hårdast kritik får förbundets Lars G Karlsson av gamle backlegendaren.

– Han har väl fullt upp med att jaga elitseriespelare utan halsskydd, suckar Pär Djoos.

Sundsvall hade hoppats på att få låna spelare från klubbarna Timrå, Skellefteå och Modo. Men fick nej tack.

– I Timrå hade Jesper Samuelsson blivit sjuk under dagen och de hänvisade till att de inte ville skicka någon på grund av risken för att deras spelare ska smittas. Det var samma sak i Modo och Skellefteå och jag har full förståelse för deras beslut, säger Sundsvalls klubbchef Magnus Holmvall.

Marknadsansvarige fick stå i mål

På målvaktssidan har klubben störst problem. Joakim Lundström är sjuk och Michal Zajkowski fick gå hem från träningen då han var hängig.

I dag kom beskedet att även Zajkowski blev influensasjuk stod Sundsvall utan målvakt. För att klara den akuta situationen åker en målvakt från klubbens A-juniorer med till Leksand tillsammans med en B-juniormålvakt.

Värsta scenariot vore om marknadsansvarige Roger Magnusson skulle tvingas göra comeback efter sju års upphåll.

– Haha. Jag är nog långt ner på prioritetslistan. Jag hoppas åtminstone att jag är det, säger Magnusson.

ARTIKELN HANDLAR OM