Bofors sänkte Västerås i box play

Foto: PIC–AGENCY
HOCKEY

Bofors är tillbaka och nosar i toppen igen.

Västerås hade i slutminuterna chansen att ta tre poäng i spel fem mot fyra, men istället gjorde Karlskogalaget mål i box play.

– Det är tjurigt, säger Västerås målvaktstränare Patrik Sjöström till vlt.se efter 1–2-förlusten.

Bofors började starkt i första perioden men hade duktige målvakten Jens Holmström emot sig.

Även hemmalagets Micael Andersson var vass mellan stolparna och målen kom först i slutet av andra perioden när båda lagen slog till med en varsin fullträff.

I tredje svängde det en del och matchen kunde slutat hur som helst. Kanske hade Västerås något fler chanser och i slutminuterna var det just VIK som fick den gyllene chansen att avgöra matchen i spel fem mot fyra.

Men snacka om kalldusch när Bofors kontrade och Tobias Thermell tryckte in 2–1 – och samtidigt spelade hem tre poäng för Karlskogalaget – bara 1.14 från slutsignalen.

– Vi har alltså power play och pucken i zon. Vi ska spela från en sida till en annan och pucken går mot mål, studsar ut – och så blir det ett två mot ett-läge för dem. Det är tjurigt, säger Patrik Sjöström till vlt.se.

Bofors är fyra och har bara två poäng upp till ettan Malmö.

FAKTA

Bofors–Västerås 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (17.55) Tobias Lindström (Morgan Hassel, Peter Wennerström), 1–1 (19.15) Henrik Eriksson (Tobias Forsberg) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (18.46) Tobias Thermell (Peter Wennerström) spel fyra mot fem.

Skott: 28–25 (12–6, 10–11, 6–8).

Utv, Bofors: 4x2. Västerås: 3x2.

Domare: Martin Brolin, Hässleholm.

Publik: 2 359.