”Jag fick direkt in en smäll på hans näsa”

Leksands Jean-Luc Grand Pierre berättar om det våldsamma slagsmålet

HOCKEY

Säsongens kanske värsta slagsmål hittills: Leksands tuffing Jean-Luc Grand Pierre sänkte AIK:s Fredrik Carlsson – som blodig lämnade isen. Nu talar Grand Pierre ut.

– Det kändes bra, jag fick direkt in en smäll på hans näsa, säger kanadensaren till Sportbladet.

Leksand vann gårdagens möte med AIK i Ejendals Arena med 5–4 efter straffar. Under förlängningen slängde AIK:s Fredrik Carlsson handskarna mot Leksands Jean-Luc Grand Pierre. Det skulle han inte ha gjort.

Grand Pierre: Tycker inte att jag har gjort något fel

– Jag har inga problem alls med hans agerande. Jag kan bara berömma honom för att han är duktig på att slåss, sade Carlsson något överraskande efter matchen.

Sportbladet fick i dag tag på Grand Pierre på telefon. Och kanadensaren anser inte att han har gjort något fel.

– Nej, jag tycker inte det. Det är inte så att jag åker och jagar killen och startar fajten. Jag blir utmanad och står upp för mig själv och laget, säger Grand Pierre.

”Jag fick direkt in en smäll på hans näsa”

Fredrik Carlsson hade inte en chans mot den betydligt mer erfarne slagskämpen Grand Pierre.

– När adrenalinet pumpar kommer man inte ihåg exakt vad som händer, men det kändes bra. Jag fick direkt in en smäll på hans näsa, och sedan blev det väl ett par smällar till. Jag ser mig inte som någon slagskämpe men när den andra killen släpper handskarna går det inte att backa, säger leksingen till Sportbladet.

Jean-Luc Grand Pierre missar morgondagens match mot Malmö. Dock kan längre avstängning bli aktuellt.