Malmö hyllades efter segern mot Leksand

12 000 åskådare gav stående ovationer efter 4–2-segern mot Leksand

HOCKEY

Leksand förlorade hockeyfesten i Malmö.

Redhawks vann med 4–2 inför drygt 12 000 åskådare i Malmö Arena – och klättrar till tredjeplats i hockeyallsvenskan.

Laget hyllades med stående ovationer av en extatisk hemmapublik.

– Vi är jätteglada, Leksand är alltid bra, säger Redhawks tränare Göran Karlström i TV8.

Fredagkvällen bjöd på en klassisk hockeyfest: Malmö Redhawks mot Leksands IF. Och det var hemmalaget som visade sig vara starkast i det allsvenska toppmötet. Anton Blomkvist och Patrik Hersley gav Malmö ledningen med 2–0 innan Martin Karlsson reducerade för Leksand i den tredje perioden.

Redhawks upp på tredjeplatsen

Och en lång LIF-press tog sin början. Men då chockade hemmalagets Marcus Olsson den stora gästande Leksandsklacken genom att trycka in 3–1 i öppen kasse. Detta efter att Robin Alvarez stått för kvällens prestation när han gjorde bort samtliga Leksands-spelare och serverade Olsson öppen kasse.

”Det är bra för hockeyn...”

Matchen kändes punkterad där och då, även om Morten Green (4–1) och Markus Persson (4–2) fastställde slutresultatet till 4–2.

– Det är bra för hockeyn att hemmalaget vinner en sådan här match när det är 12 000 på läktarna. Då är chansen större att de kommer tillbaka. Men jag förstår att inte Leksandssupportrarna tycker det, säger TV8:s expertkommentator Calle Johansson.

”Vissa vågade inte spela...”

Publiken sjöng fram Malmö till seger – men tränaren Göran Karlström hävdar också att en del spelare hade svårt med pressen:

– I inledningen kände många sig stressade och pressade. De vågade inte spela. Det var länge sedan vi spelade inför en så stor publik, säger Karlström i TV8.

Hans kollega i Leksand, Leif Strömberg:

– Jag är lite kluven, jag tycker nog att vi skapar ordentligt för att vinna den här matchen. Men vi satsar vidare mot kvalserien.

FAKTA

Malmö–Leksand 4–2 (1–0, 0–0, 3–2)

Första perioden: 1–0 (5.39) Anton Blomkvist (Lucas Sandström, Carl Söderberg).

Tredje perioden: 2–0 (0.51) Patrik Hersley (Tomas Wallgren, Kim Staal), 2–1 (11.45) Martin Karlsson (Henrik Andersen, Martin Janolhs), 3–1 (14.44) Marcus Olsson (Robin Alvarez, Donald MacLean), 4–1 (18.21) Morten Green (Lucas Sandström, Robin Weihager), 4–2 (18.31) Markus Persson (Kimmo Lotvonen).

Skott: 29–28 (11–12, 10–6, 8–10).

Utv, Malmö: 5x2. Leksand: 4x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 12 504.

ARTIKELN HANDLAR OM