”Ankan” Parmström: Inte förvånad över KHL:s inbjudan

HOCKEY

Svenska hockeyförbundet känner sig tagna på sängen.

Men AIK har vetat om KHL:s intresse under en lång period.

– Jag kan inte säga att jag är förvånad över KHL:s inbjudan. Det har hintats om deras intresse för AIK i ett års tid, säger hockeylegendaren och styrelsemedlemmen Anders “Ankan” Parmström.

KHL:s och AIK:s avsiktsförklaring slog ner som en bomb i Hockeysverige i eftermiddags. Men “Ankan” Parmström ser det inte som någon stor grej.

– Det återstår ännu mycket. Vi har bara skrivit på en avsiktsförklaring, men det finns inga avtal skrivna i övrigt. Medlemmarna måste få säga sitt, liksom förbundet. Och vi i AIK måste titta på om det finns någon ekonomi i det här.

Väbehövliga miljoner

För hårt skuldtyngda AIK skulle spel i KHL ge många välbehövliga miljoner. Men det innebär också en mängd utgifter i form av anmälningsavgifter och dyra resor till långväga bortamatcher.

– Det finns mycket att gå igenom, och det kommer att ta ett antal månader. Men nu har vi lyft frågan i alla fall. Vi hade två val, antingen smussla med det, eller gå ut öppet och låta alla vara med och bestämma.

Vad anser du personligen, bör AIK gå med i KHL?

– Det kan jag inte ta ställning till förrän vi har gått igenom allting. Men inom tre till fem år så kommer hockeykartan i Europa att vara rejält omritad, och då vill vi i alla fall titta på en inbjudan från KHL.

När måste ett beslut tas?

– Senast den 1 april har vi sagt. Det är ett måste för att hinna få ihop ett spelskickligt lag.

Hur skulle AIK stå sig i KHL i dag?

– Det är klart att vi måste förstärka. De ryska lagen ligger ett snäpp över elitserielagen, och då ligger ju AIK dessutom i divisionen under. Men alla sportsliga frågor får du ta med vår sportchef Anders Gozzi.

ARTIKELN HANDLAR OM