Ordföranden: ”De var avundsjuka på AIK”

AIK:s starke man uppsökt av djurgårdare på stan efter klubbens KHL-bomb

Foto: BJÖRN LINDAHL
HOCKEY

Han blev hockeykändis över en dag med viljan att ta AIK till KHL.

Nu har Peter Mellqvist fått känna på kändisskapets olika sidor.

– I helgen kom en grupp djurgårdare fram till mig på stan och uttryckte sina synpunkter, säger Mellqvist.

I kväll har AIK Hockey medlemsmöte i Solna gymnasium. Medlemmarna ska informeras vad det innebär om AIK tar steget till den ryska serien KHL.

Det blir också en frågestund för medlemmarna, som vid ett senare tillfälle ska rösta ja eller nej till styrelsen förslag att gå med i KHL.

Uppsökt av djurgårdare

För Peter Mellqvist, ordförande i AIK, har livet förändras. Han har blivit AIK:s ansikte utåt och fått stå till svars för den kritik som riktas mot AIK:s ambition att flytta till KHL.

– Mediautrymmet har gjort att jag har blivit igenkänd. Eftersom frågan är så kontroversiell så förstår jag allmänintresset för den, säger Peter Mellqvist.

För en vecka sedan visste i stort sett ingen vem Mellqvist var.

Nu blir han uppsökt av anhängare till både Djurgården och AIK.

– I helgen kom en grupp djurgårdare fram till mig på stan och uttryckte sina synpunkter. De var avundsjuka på AIK och vädrade vad de tyckte om AIKs planer. Kan inte säga att det var obehagligt, men annorlunda i alla fall, säger Mellqvist.

Fått massor av mejl

Han har också fått mejl med olika synpunkter på AIK:s vänliga inställning till KHL och plan att flytta laget.

– Jag har fått 300 mejl, ungefär. En del har negativa synpunkter och framför dem. Men det mesta handlar om att medlemmarna vill veta hur det blir om AIK någon gång ska tillbaka in i svensk ishockey, säger AIK:s ordförande.

Efter kvällens medlemsmöte ska Ishockeyförbundet informeras direkt från AIK om viljan att flytta till KHL. Innan den 1 april ska Ishockeyförbundet avslå eller godkänna AIK:s KHL-plan. Likaså ska medlemmarna rösta ja eller nej till KHL.

I går var ungefär 70 procent positiva till att flytta till KHL, enligt en omröstning på AIK:s forum.

– För att se till att samtliga AIK-are ska kunna rösta i frågan ska vi nog genomföra extrastämman via ett digitalt forum, säger Mellqvist.

FAKTA

AIK:S TIDSLINJE

24 november Medlemsmöte i Solna gymnasium.

Innan 1 april. Ishockeyförbundet ska säga ja eller nej till AIK:s ansökan. Likaså ska AIK:s medlemmar rösta i frågan på en extrastämma.

ARTIKELN HANDLAR OM