Vill ha 400 000 kr

Elomo hotar stämma Mora

Foto: Anders Deros
Timo Elomo.
HOCKEY

Hockeyproffset Teemu Elomo, 30, kan komma att stämma Mora IK.

Han vill ha 400 000 kronor av den allsvenska klubben.

– Det kan bli fler liknande fall i framtiden. Finanskrisen är jobbig för klubbarna, säger Hans Lodin, ordförande i Sico.

Finländaren Teemu Elomo spelade fyra säsonger i Mora och var en lagets bästa spelare. I fjol vann han den interna poängligan.

Men i somras bröt Elomo med Mora och fortsatte karriären i danska Herning.

Men skilsmässan med Mora har inte gått smärtfritt och Elomo hävdar att Mora är skyldig honom 400 000 kronor. Det är lön som Elomo hävdar att han rätt till.

”Glasklart”

Hans Lodin, ordförande i spelarfacket Sico, har arbetat med ärendet tillsammans med Unionen.

– Han har inte fått hela sin ersättning och jag tycker det är glasklart, säger Lodin.

Just nu håller Unionen och Mora på att försöka lösa problemet i gott samförstånd. Lyckas inte det så kan det bli aktuellt med en rättslig process.

– Tyvärr ser vi att fler och fler liknande fall kan vara på väg. Det finns en del varningsflagg att klubbarna inte sköter sina åtaganden. Främst gäller det pensionsdelen av lönen som släpar, säger Hans Lodin.

– Vi har hållit på några månader med att lösa det här och det kommer vi att göra. Det är inte 400 000 kronor som Teemu ska ha, men hur mycket som han ska ha vill jag inte säga. Men problemet uppstod när vi åkte ur elitserien och att vi då inte fick några fakturor för pensionsinsättning. Men nu tror jag att vi är nära en lösning, säger Moras starke man, Jan Simons.

ARTIKELN HANDLAR OM