Söderberg avstängd – då föll Malmö mot AIK

Solnalaget vann borta med 3–2

HOCKEY

AIK tog en mycket imponerande trepoängare i bortamötet med toppkonkurrenten Malmö.

Båda lagen har haft en ojämn form senaste tiden.

Men på tisdagen visade AIK att man definitivt är på rätt spår.

Foto: Bildbyrån

Malmö lät forwardsstjärnan Carl Söderberg sitta på läktaren av disciplinära skäl. Laget hade även flera skador och fick mönstra nio juniorer.

Efter en jämn förstaperiod slog en av matchens förgrundsfigurer, Victor Ahlström, in ledningspucken efter 12.59 i spel fem mot fyra.

Heino imponerade

Hemmalaget replikerade snabbt och kvitterade bara tolv sekunder senare.

Men sedan var det AIK-målvakten Christoffer Heino-Lindberg som var det största utropstecknet. Den förre Färjestadsspelaren räddade sitt lag och hejdade Malmö till poäng i toppmötet.

När hemmalaget i tredje jagade en kvittering och Heino fortsatte vara stor i målet – kontrade AIK och Victor Ahlström slog till för andra gången i matchen – och avgjorde tillställningen.

– Vi gör en perfekt bortamatch. Dom har bra chanser men Heino gör en jättebra match, säger Victor Ahlström till Radiosporten.

AIK är ny trea och har fyra poängs försprång på Malmö som jagar näst.

Örebro–Bofors 4–3 efter förlängning

Det är inte mycket som tyder på att Bofors återigen ska bli ett multivinnande lag som håller till i toppen tre i tabellen.

Efter den lysande inledningen verkar Karlskogalaget tappat ork och finess för att hålla i bedriften.

Trots femteplatsen har överraskningslaget en match mer spelad än sina konkurrenter som nosar febrilt bakom. Men fortfarande är det starkt att ligga så högt upp i tabellen.

På tisdagen blev det förlust mot Örebro på bortais – men först efter förlängning.

Avgörandet sprätte Calle Bergström upp i krysset med ett mäktigt slagskott.

– Jag är nöjd med poängen men det är klart man vill ha extrapoängen. Örebro slår ifrån sig lite i slutet och ger oss lite chanser. Det är det som gör att vi kan kvittera, säger Bofors tränare Sam Hallam till Radiosporten.

Oskarshamn–Sundsvall 3–2 efter straffar

Oskarshamn tog två viktiga poäng mot bottenkonkurrenten Sundsvall.

Men jumbon slarvade bort en viktig pinne i slutsekunderna när Oscar Johansson kvitterade – bara 34 sekunder före slutsignalen efter att gästerna plockat ut målvakten och satsat på sex utespelare.

IKO kunde andas ut när Mattias Guter satte hemmalagets andra straffmål som innebar två poäng.

Laget är fortfarande sist och har två poäng upp till Troja/Ljungby som har en match mindre spelad.

Det riktiga avståndet till säker mark är dock hela sju poäng och det är just Sundsvall som ligger strax ovanför strecket.

Det här var ändå ett stort fall framåt för smålänningarna som med en ny tränare och kanske en liten nytändning kan få segrarna att rulla in fortsättningsvis.