”Ångrar inget”

Stjärnpetningen kan bli dyr för Malmö: ’Självklart beslut’

HOCKEY

MALMÖ. Ingen Calle Söderberg – då förlorade Malmö toppmatchen mot AIK.

Petningen av storstjärnan kan nu komma att kosta Redhawks väldigt dyrt.

– Det är en risk vi får leva med. Vi ångrar inga beslut, säger Malmös tränare Göran Karlström.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Carl Söderberg fick sitta på läktaren av disciplinära skäl i går.

Förlusten innebär att Malmö nu är fyra poäng från den tredjeplats som AIK innehar och som leder direkt till kvalserien. Vid seger hade Malmö legat före AIK i tabellen.

– Det är omöjligt att säga om vi vunnit den här matchen med Calle. Vi kanske hade vunnit den om någon av de andra fem spelarna vi saknar hade kunnat spela, säger Karlström.

Kan missa miljoner

Mardrömsscenariot för Malmö är om laget i vår skulle missa kvalserien med tre poäng eller mindre. Då riskerar klubben att gå miste om mångmiljonintäkter efter att ha förlorat en match som lagets bäste spelare inte blev uttagen till.

– Vi kan förstå att beslutet har väckt uppmärksamhet. Men för oss som har hela bilden klar för oss var det ett självklart beslut, säger Göran Karlström.

Uttalande i tv

Det var i samband med matchen mot Mora i fredags som Söderberg i en tv-intervju sa att han hoppas att Redhawks ska värva en ny lekkamrat åt honom.

– Vi ska vara så starka som möjligt i mars och som ledare måste du ibland fatta kortsiktigt obekväma beslut för att nå så bra resultat som möjligt i det långa loppet. Det var vad vi gjorde den här gången, säger Karlström.

På söndag möter Malmö AIK i Stockholm, då är Söderberg välkommen att spela igen.

FAKTA

TURERNA KRING SÖDERBERG

2003: Debuterar för Malmö i elitserien som 17-åring.

2004: NHL-draftas av St Louis.

2006: Åker över till USA för att försöka ta en plats i St Louis NHL-lag. Misslyckas och återvänder till Malmö.

2007: Drabbas av en allvarlig ögonskada efter att ha fått en klubba i ögat i en match mot Mora. Karriären är i fara, men efter en längre vila gör Söderberg comeback. Stannar kvar i Malmö fast att laget åker ur elitserien.

2008: Boston Bruins tar över St Louis rättigheter till Söderberg. Blir som allsvensk spelare uttagen i Tre Kronor och landslagsdebuterar.

2009: När Malmö i januari står på ruinens brant är spelarna fria att lämna klubben. Men Söderberg överraskande kvar i Malmö. Stjärnan petas mot AIK i december efter att i en tv-intervju sagt att han hoppas att klubben kan hitta en ny lekkamrat till honom.

ARTIKELN HANDLAR OM