”Jävligt otäckt”

Chockade Örebro-spelare får hjälp av präst

Lihagen hämtas med ambulans.
HOCKEY

Niklas Lihagens lagkamrater i Örebro var chockade efter 26-åringens hjärtstopp i mitten av den första perioden i matchen mot Bofors.

Hela truppen återsamlades under söndagskvällen för att med professionell hjälp bearbeta det som hänt.

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Det enda i huvudet var tankarna: ”Tänkt om han är död. Vad händer då”, säger spelaren Conny Strömberg.

Barndomsvännen Henrik Löwdahl fanns på isen när Niklas Lihagen plötsligt segnade ner.

– Vi åkte fram och försökte få kontakt med honom. Vi trodde att han gjort sig illa i nacken eller något.

”Jävligt otäckt”

Framför ögonen på Löwdahl stannade vännen Lihagens hjärta och 26-åringen tappade medvetandet.

– Det var en jävligt otäck händelse. Man blir skärrad och väldigt upprörd. Det var otäcka scener, säger Löwdahl.

Conny Strömberg berättar att han först var rädd att Lihagen hade dött.

– Jag visste inte vad jag skulle göra. När de gjorde första hjälpen på isen var det väldigt chockat. Det enda i huvudet var tankarna: ”Tänkt om han är död. Vad händer då”, säger Strömberg.

”Inte många ord”

Samtidigt som lagkamraten fördes med ambulans till sjukhus samlades övriga spelare i omklädningsrummet. Under tryckt stämning inväntade de där beskedet om matchen skulle spelas klart.

– Det var inte många ord som sades på den halvtimmen. Vi satt bara och väntade. Vi fick reda på att han levde i alla fall men det var många som var chockade och det var inte alls trevligt, säger Conny Strömberg.

Matchen skjöts upp och Örebro-spelarna åkte tillsammans buss hem. Vid åttatiden på kvällen återsamlades hela laget tillsammans med professionell hjälp för att tala ut om den chockerande händelsen.

– Vi åkte ut till klubblokalen och alla inblandade fick tala med en före detta präst som vet hur man sköter om sådana samtal. Vi valde att ta den kontakten redan i kväll och det kändes bra för hela laget, säger ordföranden Davor Dundic.

ARTIKELN HANDLAR OM