Växjö: Det är vi som är bäst nu

HOCKEY

Jakten på en elitserieplats fortsätter i kväll med en allsvensk seriefinal mellan Leksand och Växjö.

Och Växjötränaren Janne Karlsson tror att lagen har en bra möjlighet på elitserien:

– Jag tror att ett allsvenskt lag kommer att gå upp den här säsongen.

UTMANAR SERIELEDARNA Växjö Lakers åkte till Leksand redan i går för att få en optimal uppladdning. ”Det krävs en riktigt bra insats”, säger tränaren Janne Karlsson. Foto: BILDBYRÅN

I våras var det aldrig något snack om saken i kvalserien. De allsvenska lagen var aldrig nära att hota Rögle och Södertälje. Det blev till exempel ännu ett misslyckande för anrika Leksand som i fyra år har försökt att komma tillbaka till elitserien.

Men i år är det de allsvenska lagens tur, tror Janne Karlsson som säger att Växjö är närmare elitserien den här gången om det blir kvalspel.

– Skulle vi hamna där igen har vi i alla fall en större chans, säger han.

Väl förberedda

För att komma väl förberedda till kvällens match åkte Växjöspelarna upp till Leksand redan i går. De kom fram sent på kvällen efter många timmars bussresa i snöfallet.

– Det är skönt att komma fram, det blev många timmar, säger Janne Karlsson.

”Det krävs en bra insats”

Leksand har legat i toppen hela hösten. Växjö har däremot kommit smygande upp till andraplatsen. Och Janne Karlsson är naturligtvis mycket nöjd:

– Det är väl vi som är bäst just nu. Men det är först när man summerar efter 52 omgångar som räknas. Fast det har ju gått mer än hälften nu, så det känns att man är på hemväg nu.

Hur känns det inför kvällens match?

– Det känns bra. Viktor Fasth är ju skadad sedan tidigare men annars är alla spelare tillgängliga. Men ska vi spöa Leksand borta krävs en riktigt bra insats, det är ett bra lag.