Heino–Lindberg stannar i AIK

Äntligen ett positivt besked av AIK-målvakten

HOCKEY

Målvakten Christopher Heino-Lindbergs senaste tid har kantats av pengabråk, skador, sjukdom och eventuellt klubbyte.

Men nu ger han en positiv rubrik:

– Jag stannar i AIK nästa säsong.

Christopher Heino-Lindberg, 25, var på väg bort från AIK, till Frölunda, i slutet av januari då Solnaklubben var skyldig honom runt en miljon kronor. Konflikten löste sig, men efter tre matcher i kvalserien drabbades han av nästa bakslag – halsfluss.

När AIK i kväll gästar Uppsala för att möta Almtuna blir det tredje matchen i rad som Heino-Lindberg missar.

– Jag har varit dålig i sex dagar, men nu har jag snart käkat klart penicillinkuren, så jag mår bättre. Jag spelar inte mot Almtuna, men förmodligen på söndag, om jag får för tränarna, säger han.

Förutom sjukdom har målvakten även haft ljumskproblem.

– Jag har haft mycket strul, det hade jag även i Färjestad, men den här säsongen har jag ändå spelat 38 matcher och haft bäst räddningsprocent i allsvenskan, för andra säsongen i rad. Men det mesta som står om mig är antingen att AIK är skyldig mig pengar eller att jag är skadad. DN gjorde en intervju med mig inför kvalserien och då stod det att Heino lämnar om inte AIK går upp. Det är så tråkigt.

Men ryktet säger att du är på gång till Modo eller Lukko Rauma...

– Jag har inte hört någonting från Modo, det vet jag inget om, mer än att jag har läst det i tidningen. Från Lukko har jag hört att det finns intresse, men jag vill gå upp med AIK och spela där, sedan är det alltid kul att det finns intresse.

En rak fråga: Spelar du i AIK nästa säsong?

– Ja, det gör jag. Jag tror att vi går upp.

Du blir kvar oavsett om ni går upp eller inte?

– Ja, just nu är det bara AIK som gäller.

ARTIKELN HANDLAR OM