AIK får böta ännu mer efter skandalen

Straffas åter efter Rögle-skandalen

HOCKEY

Förra veckan fick AIK böta 25 000 kronor efter skandalen i kvalserimatchen mot Rögle.

Nu har de fått ännu ett straff.

De får böta ytterligare 75 000 kronor.

Denna incident straffas AIK nu för igen.

Förra veckan fick AIK böta 25 000 kronor efter incidenten i kvalseriematchen mot Rögle, då en AIK-supporter tog sig ner i Rögles bås och attackerade Rögleledare.

Efter tävlingsnämndens straff anmälde ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström ärendet, som har möjlighet att tilldöma högre böter än tävlingsnämnden.

I dag kom de med sitt beslut. AIK får böta ytterligare 75 000 kronor.

”Inte vidtagit tillräckliga åtgärder”

I beslut står bland annat följande:

”Disciplinnämnden konstaterar att AIK IF inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att stoppa de förflyttningar som skedde under den senare delen av matchen samt de oroligheter som uppstod i samband med Rögles mål. AIK IF tycks ha underskattat aggressiviteten hos vissa av supportrarna och säkerheten kring båset var därför inte tillräcklig för att hindra att anhängare tog sig ner från läktaren och in i Rögles bås. Disciplinnämnden finner därför i likhet med Tävlingsnämnden att AIK IF allvarligt har brustit i säkerhetsarbetet.

Att händelser av det aktuella slaget överhuvudtaget inträffar är till stor skada för ishockeysporten och innebär dessutom risker för enskilda personer att skada sig. Detta motiverar en sträng bedömning. Vid en sammantagen bedömning finner Disciplinnämnden att AIK IF ska åläggas att betala ett kännbart bötesstraff. AIK IF har för den nu aktuella incidenten redan ådömts en straffavgift om 25 000 kr med stöd av Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser. Den tävlingsbestraffning som Tävlingsnämnden har utdömt ska också beaktas vid bestämmandet av den nu aktuella förbundsbestraffningen.”

ARTIKELN HANDLAR OM