Nu får Sundsvall Björklövens plats

Kvaltrean får gratisplats

HOCKEY

Björklöven begärdes i dag i konkurs på grund av sina omfattande ekonomiska problem.

Tävlingschefen Mikael Lundström bekräftar nu att platsen i hockeyallsvenskan med största sannolikhet tas av Sundsvall.

– Får vi erbjudandet kommer vi absolut att acceptera platsen, säger Sundsvalls sportchef Ulf Zetterström till Sportbladet.

Lundström har inte fått beskedet om Björklövens beslut att begära klubben i konkurs när Sportbladet når honom. Han vill därför inte slå fast att platsen är Sundsvalls men bekräftar att de, om Björklövens konkurs går igenom, kommer att få frågan.

Trea i kvalet

– Det är lite tidigt att peka ut eftersom vi naturligtvis vill konstatera allt klart och tydligt. Men rent krasst så får det bäst placerade laget i kvalserien till hockeyallsvenskan platsen. Så länge alla papper är som de ska och det är en konstaterad konkurs, säger Lundström.

Sundsvall tvingades till kval efter en svag säsong i hockeyallsvenskan. Väl i kvalet blev laget bara trea och förlorade därmed sin plats i den näst högsta serien. Men genom Björklövens konkurs får nu ändå Sundsvall en ny chans.

”En serie för södra Sverige”

– Det är klart att vi tar platsen om vi får den. Men vi vågar fortfarande inte riktigt tro på att det blir så, säger sportchefen Ulf Zetterström.

– Men jag tycker att det är jättetråkigt att en anrik förening går åt skogen, även om det gynnar oss. Det känns inte riktigt bra ändå. Man vill ju värna om norrlandshockeyn och ha flera lag med i allsvenskan. Nu är det snart en serie enbart för södra Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM