Per–Erik Eklund får nobben av Leksand

”Jag visade mitt intresse men fick inget besked”

HOCKEY

Hetaste jobbet i Hockeysverige?

Tydligen sportchefposten i Leksand.

Förra ikonen Per-Erik Eklund aviserade sitt intresse för tjänsten, men legendaren nobbades av klubben.

– Jag visade mitt intresse men fick inget besked så då har jag gått vidare med andra alternativ, säger Eklund till Sportbladet.

Foto: Foto: MICHAEL BENGTS
Per-Erik Eklund som assisterande tränare i Leksand 2005-2006.

Leksand har fortfarande inte fyllt luckan efter avgående sportchefen Patric Kjellberg. Legendaren Per-Erik Eklund framförde sitt intresse för tjänsten som sportchef i ett Leksand som säsong efter säsong hårdsatsar - men alltid faller på mållinjen.

Men ikonen fick nobben.

– Jag förklarade att jag var intresserad av tjänsten och även öppen för andra förslag. Men jag fick inget besked så då gick jag vidare med andra alternativ. Jag kan ju inte sitta och vänta på att de ska svara, då kan annat försvinna, säger Eklund.

”Många vill jobba i Leksand”

Enligt ordföranden Bertil Daniels är det hårt tryck på tjänsten och till Dalarnas Tidningar säger han:

– Per-Erik har anmält sitt intresse för jobbet, men han är inte ensam. Det är många som vill jobba i Leksands IF. Just nu vill jag inte diskutera några namn.

Enligt Daniels är det många som jagar jobbet. Borde det inte snarare avskräcka folk att vara sportchef i en klubb som radar upp misslyckade kvalspel?

– Jo, det kan man tycka. Men sedan vet jag inte hur allvarligt man ska se på hur många som hört av sig. De som söker måste ändå ha kvaliteter, säger Eklund.

”Rätt bra register”

Har du tillräckligt med kvaliteter för jobbet?

– Nja, det är många saker jag har men sedan finns det sådant som jag saknar också. Men jag tycker jag har ett rätt bra register.

Efter att ha nobbats av Leksand tyder allt på att Eklund fortsätter som scout. Efter att ha kickats från Montreal Canadians, tillsammans med fyra andra scouter, är han nu nära en lösning med ett annat NHL-lag.

– Jag hoppas det faller på plats snart, säger Eklund.

ARTIKELN HANDLAR OM