Leksand: Vi vill ha en europeisk målvakt

Jakten på en ny målvakt fortsätter för fullt

HOCKEY

Sedan det blev klart att succémålvakten Joacim Eriksson flyttar till Skellefteå har Leksand jobbat hårt för att hitta en ny målvakt.

Det senaste namnet som det har ryktats om är kanadensaren Tyler Weiman, men dalaklubben vill inte ha utomeuropeisk målvakt.

– Vi försöker jobba brett men först och främst skulle vi vilja ha en europe, säger tränaren Christer Olsson.

I dagsläget har Leksand bara en målvakt i 20-åriga Erik Hanses.

Hanses som kommer från den egna leden men som hittills bara har spelat en match i a-laget, säsongen 2007/2008.

När succén Joacim Eriksson blev klar för elitserien och Skellefteå började jakten på en ersättare men än så länge har inte klubben kommit överrens med någon.

– Vi har flera bollar i luften. Men att hitta en ny målvakt ligger som hög prioritet, det är en av de viktigaste delarna, säger Christer Olsson till Sportbladet.

”Is i magen”

Något namn vill han inte ge och han kan inte säga exakt när det kan bli klart med någon ny målvakt.

– Vi vet vilka spelare som finns på marknaden och vi diskuterar med flera namn. Skulle det ändå dyka upp något vill vi försöka ha is i magen, säger Olsson.

Och Leksand har begränsat sina vyer något.

– Först och främst skulle vi vilja ha en europe. Vi vill spara vårt ”transfer-kort” till en forward, säger Olsson, som därmed tar ner ryktet om kanadensaren Tyler Weiman.

Vill ha en AHL-forward

I Sverige får man bara ha två utomeuropeiska spelare och Leksand har redan en. Den sista platsen vill de som sagt ge till en forward, allra helst till en bra AHL-spelare, därför väljer de just nu att avvakta.

– Vi har några platser kvar och vi vill att det ska bli så bra som möjligt. Vi ser över vissa namn, främst väntar vi in bra AHL-spelare, som fortfarande väntar för att se om de kan få nya kontrakt med sina klubbar. Vi får se vad som händer därborta, säger Olsson.