Spelade på sig själv – vann 60 000 kronor

Örebro Conny Strömberg tog hem storkovan i våras

HOCKEY

Han spelade på sig själv som poängkung.

Och vann 60 000 kronor.

– Svenska spel hade mig som vinnare till 60 gånger pengarna. Det tyckte jag var ett bra spel, säger Örebro hockeys Conny Strömberg till Nerikes Allehanda.

Foto: conny sillén
Conny Strömberg.

Det är NA som avslöjar att Örebro hockeys poängkung Conny Strömberg fick in ett trevligt extrabidrag efter vårsäsongen. Han vann poängligan i allsvenskan med sina 18 mål och 46 assist – och fick därmed också in det vad han gjort inför säsongen.

– Jag tänker inte säga hur mycket jag vann eller satsade. Det håller jag hemligt. Men jag stod i alla fall i 60 gånger insatsen och fick en bra slant, säger han till tidningen.

”Ingen fick veta”

Enligt NA hade anfallaren satsat 1 000 kronor, och fick därmed ut 60 000 kronor på sitt vad. Ett välkommet tillskott i kassan eftersom han inte hade någon poängbonus inskrivet i kontraktet.

– Ingen i laget fick veta något om vadet förrän efteråt.

Värste konkurrenten i fjol, Pelle Prestberg, stod i 25 gånger pengarna då. Strömberg räknar med att själv hamna där någonstans i år, men vet inte om han kommer satsa på sig själv igen.

– Det beror lite på vad jag står i. Och om spelet finns. Senast jag kollade fanns det inte ens upplagt på Svenska spels sajt.