Superderbyt spelas – på basebollplan

Leksand bygger tillfällig arena med plats för 20 000

Foto: www.leksandsif.se
HOCKEY

Leksand hakar på den nya traditionen med utomhusmatcher och bygger en tillfällig arena med plats för 20 000 åskådare till derbyt mot Mora i vinter.

Sportbladet kan nu avslöja att matchen kommer att spela på basebollplanen omkring 150 meter från Ejendals Arena.

Målet med arrangemanget är att slå publikrekordet på 12479 åskådare från 1964.

Den 26 februari väntar årets match för alla Leksands-fans. Laget ställs då mot Mora i ett extra hett derby under årets hockeyallsvenska.

För att krydda matchen ytterligare har klubbledningen nu bestämt att en helt ny arena med plats för 20 000 åskådare ska byggas endast för den enskilda matchen. Sportbladet kan nu avslöja att spelplatsen blir basebollplanen bakom ordinarie arenan, något Leksand nu även bekräftar i ett pressmeddelande.

Sex veckors byggtid

Sex veckor innan derbyt kommer arbetet med bygget att inledas och det förväntas sedan ta ytterligare tre veckor att riva den tillfälliga arenan. Allt för att klubben ska slå det 46 år gamla publikrekordet på 12479 personer från en match mot Brynäs.

– Vi jobbar hela tiden på att förvalta vår stolta historia men även skriva nutidshistoria säger vd:n Håkan Åman i ett pressmeddelande.

Matchen kommer att spela med genomskinlig sarg framför fyra läktare med ståplatser. Biljetterna släpps den 30 september.