Örebro skakas av miljonbråk

Storsponsor hotar att hoppa av om inte styrelsen byts ut

HOCKEY

Örebro Hockey har haft problem att samla in sponsorintäkter och saknar flera miljoner.

Detta får miljonsponsorn och sportchefen Mikael Fahlander att rasa – så pass att han hotar att hoppa av om klubben inte byter styrelse.

– Med rätt ledning går det att få in pengar, säger Fahlander till Nerikes Allehanda.

Foto: sara ringström
Fahlander.

Med mindre än en månad kvar till den allsvenska premiären har Örebro Hockey bara fått in ett par miljoner i sponsorintäkter, i stället för de 6,5 miljoner kronor som det var tänkt.

Detta gör storsponsorn Mikael Fahlander riktigt frustrerad.

– De misslyckades totalt förra säsongen, och nu är de på väg att göra exakt samma misstag igen. Klubben saknar professionell styrning och fortsätter det i den här riktningen är de på väg mot konkurs, säger han till Nerikes Allehanda och fortsätter:

– Med rätt ledning går det att få in pengar, bara man försöker. Jag har själv ringt in 1,5 miljoner kronor i sponsorpengar på fyra timmar nu. Men företag vill inte gå in med pengar när klubben sköts fel.

”Ingen större lust”

Därför kräver nu Fahlander en ny styrelse, om han ska fortsätta sponsra klubben.

– Så som det sköts i dag så har jag verkligen ingen större lust att sponsra vidare, men med rätt ledning och styrning så kommer jag fortsätta stötta klubben stort. Men jag kan tyvärr inte bestämma hur de ska styra klubben, det är upp till medlemmarna och styrelsen själva, säger han till NA.