Växjömålvakt chockad av Krizan-värvningen

”Det är ju gärna något man får veta innan”

HOCKEY

Nu är det bekräftat: Karol Krizan förstärker Växjö.

Sportbladet kan nu avslöja att det var helt bakom ryggen på klubbens målvakter.

– Jag blev chockad när jag läste det, säger Christoffer Bengtsberg.

Foto: bildbyrån
Bengtsberg.

Redan i torsdags läckte uppgifterna ut i olika media. Växjö, som leder hockeyallsvenskan, svarar för en riktig chockvärvning när man tar in den SM-guldmeriterade målvakten Karol Krizan.

I dag bekräftar Växjö värvningen på sin hemsida.

– Denna värvningen kommer bredda vårat målvaktsspel, Karol Krizan tillför här massvis med värdefull rutin, säger klubbens sportchef Henrik Evertsson.

Bengtsberg beklämd

En värvning som alltså med största sannolikhet mer eller mindre varit klar en tid.

Men det har skett bakom ryggen på Christoffer Bengtsberg som tillsammans med Oscar Ahlsenfelt varit klubbens förstemålvakt hittills denna säsong. När Sportbladet pratade med honom i går var han beklämd.

– Man blev lite chockad när man läste i Sportbladet på nätet i går morse (läs: fredag morgon). Det är klart man blir förvånad över att se det i tidningen när man inte hör nåt från varken sportchef eller tränare, säger Bengtsberg – märkbart förvånad över värvningen.

"Ligger ändå etta i serien"

– Det är ju ändå ett lag som ligger etta i serien. Jag vet inte om spelet varit så dåligt att de måste värva in en ny målvakt. Men Växjö är väl desperata efter en stor framgång och vill ta sig upp, då kanske de tycker att det behövs en sådan här värvning. Men det är klart att det aldrig är roligt för en målvakt att få höra sånt.

Är du besviken?

– Ja, det är klart man blir det. Det är ju gärna något man får veta innan.

Sportbladet var även i kontakt med både tränaren Janne Karlsson och sportchef Henrik Evertsson – som förnekade att det skulle vara klart.

– Vi kommer säkert göra någon värvning i januari. Men när vi gör de så informerar vi först och främst laget, sen kan vi informera pressen, sa Evertsson.

Någon man alltså gjorde i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM