Avgjorde – med en och en halv minut kvar

Defensivt starka Malmö vann

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Malmö har fått ordentlig ordning på sitt försvarsspel.

Efter en ny stark defensiv insats kunde laget vinna mot Mora med 3-1 sedan backen Patrik Hersley gjort det matchvinnande målet med en och en halv minut kvar att spela.

– Försvarsspelet är långt ifrån perfekt, vi ska gnugga vidare, säger backen Robin Weihager.

Malmös försvarsspel är strålande just nu.

På de fyra senaste matcherna har laget bara släppt in två puckar. Mot Mora kom den tredje vinsten på de fyra senaste matcherna, sedan Patrik Hersley med en och en halv minut kvar att spela tryckt in det matchvinnande 2-1-målet.

Strax därefter slog Nichlas Hardt in slutresultatet 3-1 i tom bur.

– De fick ettan lite tråkigt och oförtjänt. Jag tycker vi skapar en hel del chanser så det var skönt att vi kunde avgöra till slut, säger försvarsnestorn Robin Weihager som givetvis är nöjd med lagets försvarsspel just nu.

– Forwards har gjort ett bra jobb, vi backar har lyft oss och ”Mackan” har spelat bra i mål. När man släpper i så få mål så är det lite tur också, det får man erkänna, säger han.

”Långt ifrån perfekt”

Markus Svensson vaktade Malmös mål och räddade 33 av 34 skott, och burväktaren är en stor förklaring till skåningarnas fina försvarsspel de senaste matcherna.

– Det betyder jättemycket, känner man att puckarna trillar in lite hur som helst bakom målvakten så blir försvarsspelet också darrigt. Det är lättare att koncentrera sig på sin gubbe när man vet att målvakten gör sitt jobb, säger Weihager vars Malmö slipar vidare på försvarsspelet.

– Det är långt ifrån perfekt, vi ska gnugga vidare på det precis som på anfallsspelet. Det räcker att någon slappnar av för att det ska ringa där bak, vi ska jobba vidare och vara ödmjuka.

Malmö höll nollan mot både Rögle och Oskarshamn innan man föll med 0-1 mot Almtuna senast. Målskillnaden på de fyra senaste matcherna är således 10-2.

ARTIKELN HANDLAR OM