Spelade på sig själv – nu stoppas han av förbundet

HOCKEY

Örebros Conny Strömberg stoppas från att spela på sig själv som poängkung.

Det har Ishockeyförbundet bestämt.

– Konstigt beslut. Det är inget fusk att spela på sig själv i det här sammanhanget, säger Conny Strömberg, 34.

Foto: CONNY SILLÉN
Kontroversiell lirare.

Förra säsongen spelade Örebros skicklige forward på sig själv som vinnare av poängligan i allsvenskan 2009–2010. 1?000 kronor till ett odds av 60 gånger pengarna. Och visst vann Strömberg poängligan med liten marginal före Leksands måltjuv Pelle Prestberg.

60 000 kronor till Conny Strömberg – en skaplig vårbonus. När vadet uppdagades i början av augusti följde en stor diskussion.

Nytt förbud

I förra veckan behandlade Ishockeyförbundets tävlingsnämnd ärendet och nämnden beslutade att skriva om tävlingsbestämmelserna. Man förbjuder nu all vadhållning som är relaterad till matcher där personen i fråga deltar.

– Men vi kommer inte att straffa Conny Strömberg. Det har varit en gråzon i tävlingsbestämmelsen och därför finns inte fog för att utdela någon typ av reprimand. Men vi poängterar noggrant att Conny Strömberg inte får göra om vadhållningen i framtiden, säger Mikael Lundström, tävlingschef på Ishockeyförbundet.

Strömberg känner till beslutet och är oförstående:

– Serien löper ju över 52 matcher och många försöker vinna poängligan. Jag tycker inte att det är fusk att spela på sig själv i det här sammanhanget, säger han.

Kommer du fortsätta att spela på dig själv?

– Nej, det är slut med sånt nu. Jag kommer heller inte att spela via ombud.