Stjärnan kan sparkas efter fylleskandal

"Inte meningen att han
ska sitta i fyllecell"

HOCKEY

I höstas fick han en varning för en alkoholincident.

Natten innan julafton omhändertogs han sedan av polis och hamnade i fyllecell.

Nu kan Örebro sparka stjärnan Conny Strömberg.

– Han är vår poängkung och klubbens ansikte utåt. Det är inte meningen att han ska sitta i fyllecell, säger klubbens sportchef Lars ”Mozart” Andersson till Sportbladet.

Örebro går som tåget i hockeyallsvenskan och leder i nuläget en haltande serie. Och stjärnan Conny Strömberg går som tåget på isen och ligger tvåa i den totala poängligan med 35 poäng (7+28) på 29 matcher.

Vid sidan av går det dock inte lika bra för 35-åringen.

Redan fått varning

I höstas fick Strömberg en varning av klubben efter en alkoholrelaterad incident, och nu blåser det snålt igen sedan han natten innan julafton hamnat i fyllecell i Örnsköldsvik.

Klubbens sportchef och assisterande tränare, Lars ”Mozart” Andersson, låter luttrad när Sportbladet pratar med honom innan träningen inför kvällens match mot Mora.

– Jag har spenderat hela morgonen med att prata om det här. Där ingen optimal uppladddning. Det blir ett energitapp av hela historien, säger han och fortsätter:

– Vi har en del att prata om med Conny. Just nu är han sjuk och käkar penicillin, men han hade varit avstängd för det som hände i julhelgen även om han varit frisk.

Avstängd tills vidare

Hur länge är han avstängd?

– Tills vidare.

Vad händer nu, kan det bli så att ni bryter kontraktet?

– Ja, så kan det bli. Men vi ska diskutera igenom situationen med Peter (Andersson, tränare), styrelsen och Conny själv. Sedan ska vi lösa den på bästa sätt.

Beredda att stötta

Att Conny Strömberg är klubbens största stjärna gör dock inte situationen enklare. Fokuset på skandalen blir större, liksom skadan.

– Han är vår poängkung och klubbens ansikte utåt. Det är inte meningen att han ska sitta i fyllecell, säger Andersson och poängterar att klubben är redo att hjälpa till om Strömberg ber om stöd.

– Vill han så ebjuder vi hjälp. Det ansvaret har vi givetvis, som på vilken arbetsplats som helst. Vi kommer inte kasta ut honom bara sådär. Men han måste inse själv vad det här handlar om.

Sportbladet har sökt Conny Strömberg utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM