Den hysteriska formen fortsätter

Sjätte raka vinsten för Almtuna

HOCKEY

Almtuna fortsätter att gå som tåget.

Mot serieledarna Örebro kom sjätte raka vinsten efter en 2-1-seger.

– Vi har en riktigt skön känsla i laget, nu är det bara att köra på, säger målvakten Magnus Hellberg.

Almtuna far fram som en ångvält just nu.

– Jag vet inte vad skillnaden från i höstas är… men alla jobbar 100 % för varandra, då har man chansen att vinna matcher, säger Magnus Hellberg.

I bortamötet mot serieledarna Örebro lyckades man plocka sjätte raka vinsten via en 2-1-viktoria.

Hellberg i Almtunamålet, som höll nollan senast mot Rögle, var bara 24 sekunder från att hålla sin andra raka nolla, men fick släppa in Fredrik Orrstens reducering i slutminuten. 19-åringen motade 31 av 32 skott.

– Det var nära att jag kunde hålla nollan, men det är inget jag grämer mig över. Visst är det kul att få hålla nollan men huvudsaken är att vi vinner, säger Hellberg.

Assist av nye Ryhänen

Almtunas första mål prickades in av Fredrik Abrahamsson ganska precis mitt i matchen. Därefter, också det i den andra perioden, spelade nye finländaren Sami Ryhänen fram backen Magnus Eriksson till 2-0 i power play.

I och med segern så är Almtuna nu uppe på en playoffplats, då man passerade så väl Bofors som Västerås i tabellen. Uppsalalaget är sexa i tabellen.

– Det var ett mål vi satte innan säsongen, att komma till playoff. Nu ska vi bara försöka hålla i det här, säger Hellberg som hoppas laget ska kunna konservera den fina formen.

– Vi försöker bara behålla den sköna känslan vi har i laget, så hoppas vi att poängen ska fortsätta trilla in.

ARTIKELN HANDLAR OM