Utklassningen

Växjö körde över Oskarshamn

Foto: PIC-AGENCY
HOCKEY

Raset för Oskarshamn fortsätter.

Växjö körde över landskapskollegan i smålandsderbyt och vann med hela 7-1.

– Vår fantastiska start var nyckeln, säger forwarden Johan Andersson.

När Oskarshamn gästade Växjö tidigare under säsongen lyckades man vinna med 5-3. I returmötet i Växjö Ishall var det dock bara ett lag på banan – Växjö.

Hemmalaget, som är gjort flest mål i serien, trampade gasen i botten redan i den första perioden där man gick ifrån till 5-0, och till slut vann man med hela 7-1.

– Får man ledningen med 3-0 efter sex minuter så är det ganska enkelt att spela, att fortsätta på den inslagna vägen. Vi hade tre raka förluster innan matchen så det var viktigt för oss att få första målet, säger Johan Andersson som blev tvåmålsskytt för första gången den här säsongen.

– Det var inte världens snyggaste mål, men de räknas också. Det var skönt eftersom jag har bränt en hel del lägen under säsongen.

Största segern

Detta var Växjös största seger den här säsongen och samtidigt Oskarshamns största förlust.

Växjö hade innan matchen tre raka förluster, men tog i och med segern över serieledningen i tabellen eftersom Örebro förlorade mot Almtuna.

– Jaså? Det hade jag inte koll på, det går inte att kolla i tabellen efter varje match eftersom alla lag spelat olika antal matcher, men det är givetvis där uppe vi vill vara, säger Andersson och berättar att laget inte varit oroat trots tre raka nederlag.

– Vi har inte funderat så mycket, men vi har inte spelat så bra som vi gjort tidigare under säsongen. Jag vet inte vad det beror på, varje lag har lite svackor under säsongen, det gäller bara att hålla dem så korta som möjligt.

För Oskarshamn fortsätter raset i tabellen. Förlusten var den sjätte raka och gapet upp till playoffstrecket ökar.

ARTIKELN HANDLAR OM